Ισορροπία τρόμου στις διεθνείς αγορές

4 λεπτά ανάγνωση
8 Ιουλίου 2014

Το χθεσινό κλείσιμο της Wall Street ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο καθώς μετά τα συνεχόμενα ιστορικά υψηλά και το τριήμερο που είχε μεσολαβήσει, οι επενδυτές ήταν φυσιολογικό να προβούν σε μικρή κατοχύρωση κερδών.

Τα αρνητικά macro για τη Γερμανία, ενεργοποίησαν τις επενδυτικές τράπεζες οι οποίες μετά την Αμερική ξεκίνησαν τη μείωση των εκτιμήσεων τους και για το ευρωπαϊκό ΑΕΠ.

  • Νέες δηλώσεις Γερμανού αξιωματούχου της ΕΚΤ, ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν στα τρέχοντα επίπεδα για αρκετό καιρό και θα αποτελέσουν την αιτία για την έναρξη ενός QE.
  • Σύμφωνα με το βρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, η γρήγορη άνοδος των επιτοκίων της στερλίνας θα έχει συνέπειες στην ανάπτυξη.
  • Μικτά τα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σε Νέα Ζηλανδία και Αυστραλία.

Ανάλυση αγοράς

Πετρέλαιο (#CLQ4) – Άνοιγμα: 103,70 Υψηλό: 104,05 Χαμηλό: 103,16 Κλείσιμο: 103,37

Ο μαύρος χρυσός συμπλήρωσε έξι συνεχόμενα πτωτικές συνεδριάσεις με αποτέλεσμα να βρεθεί κάτω και από τον ΚΜΟ 50 ημερών στα $103,65. Σημαντική στήριξη εντοπίζεται και στα $103,10 όπου υπάρχει η μακροπρόθεσμη ανοδική γραμμή τάσης. Δεν αποκλείουμε μια προσπάθεια δοκιμασίας του ΚΜΟ 50 ημερών ως αντίστασης σε μια προσπάθεια να ενεργοποιηθούν και πάλι οι πωλητές. Βραχυπρόθεσμα δεν αποκλείουμε μια προσπάθεια αντίδρασης.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

103,10                 104,05
102,70                 104,70
102,15                 105,20
101,60                 105,70

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πετρέλαιο: Διορθώνουν Brent και WTI μετά το άλμα 4% της Τετάρτης

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν, μετά το άλμα σχεδόν 4% που κατέγραψε

Κρ. Γκεοργκίεβα: «Φρένο» στο χρέος των πλούσιων χωρών

Η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα έστειλε αυστηρό μήνυμα στις ανεπτυγμένες οικονομίες.

Η ΕΚΤ ανεβάζει τα επιτόκια στο 2,5% – Τί σημαίνει για αγορές, οικονομίες και δανειολήπτες

Σε νέα αύξηση των επιτοκίων προχώρησε, η ΕΚΤ.