Ισχυρά κέρδη και για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

2 λεπτά ανάγνωση
7 Σεπτεμβρίου 2020

Με ισχυρά κέρδη έκλεισαν τη Δευτέρα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τις βαριές απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας με αρνητικό πρωταγωνιστή τον κλάδο της τεχνολογίας.

Μετά από δύο διαδοχικές αρνητικές συνεδριάσεις ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX Europe 600 πέρασε στην αντεπίθεση σήμερα, σημειώνοντας άνοδο 1,7% και κλείνοντας στις 367,97 μονάδες. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδος από τις 11 Αυγούστου για τον δείκτη.

Ο γερμανικός DAX σημείωσε άλμα 2% στις 13.100,28 μονάδες, ο γαλλικός CAC-40 εμφάνισε άνοδο 1,8% στις 5.053,72 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 έκλεισε στο +2,4% στις 5.937,40 μονάδες, εμφανίζοντας τα υψηλότερα ποσοστιαία κέρδη από τα μέσα του Ιουνίου.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,8%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κέρδισε 1,3%.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στην ΕΕ στη μείωση του χρέους με πτώση ρεκόρ 67 μονάδων

Τη μεγαλύτερη μείωση δημοσίου χρέους μεταξύ των «27» της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταγράφει

Ευρωπαϊκές μετοχές: Ράλι με… ρωγμές – Προειδοποίηση για πτώση έως 15% από BofA, επιφυλακτική στάση από Barclays

Οι ευρωπαϊκές αγορές καταγράφουν άνοδο, ωστόσο επενδυτικοί οίκοι προειδοποιούν ότι το ράλι

ΔΝΤ: Θεαματική μείωση του ελληνικού χρέους έως το 2031 – Κάτω από τον μέσο όρο των ανεπτυγμένων οικονομιών

Σε τροχιά εντυπωσιακής αποκλιμάκωσης εισέρχεται το ελληνικό δημόσιο χρέος, σύμφωνα με τις