Και πάλι κάτω από τις 650 μονάδες το ΧΑ

3 λεπτά ανάγνωση
7 Φεβρουαρίου 2019

Με σημαντική πτώση έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση με την αγορά να υποχωρεί κάτω από τα επίπεδα των 650 μονάδων.

Οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις μετά από τέσσερις συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε συνολικά κέρδη 3,11% και ο τραπεζικός δείκτης είχε ενισχυθεί κατά 7,73%.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 645,16 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 1,41%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 35,857 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 26.045.113 μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 1,36 %, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,77%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, άνοδο κατέγραψε μόνο η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή (+0,97%).

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Πειραιώς (-7,07%), της ΔΕΗ(-5,59%), της Eurobank (-3,27%), της Jumbo (-2,74%) και της Alpha Bank (-2,65%).

Πτωτικά κινήθηκαν όλοι οκ επιμέους δείκτες και τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες του Εμπορίου(-3,49%) και των Τραπεζών (-2,85%).

Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Eurobank και η Alpha Bank διακινώντας 7.090.7110 και 6.023.424 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν η Alpha Bank με 5,562 εκατ. Ευρώ και η Εθνική με 4,598 εκατ. Ευρώ.

Ανοδικά κινήθηκαν 28 μετοχές, 61 πτωτικά και 40 παρέμειναν σταθερές.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρηματιστήριο: Sell off στις τράπεζες και «βουτιά» κάτω από τις 2.250 μονάδες

Σε έντονα αρνητικό έδαφος ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Παρασκευής το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ρεκόρ 18ετίας για τις εισηγμένες: Κέρδη €12,1 δισ. και μερίσματα €6,1 δισ. στο Χρηματιστήριο

Σε μια από τις ισχυρότερες χρήσεις της τελευταίας 20ετίας εισήλθε το Χρηματιστήριο

Χρηματιστήριο: Επιλεκτικές κινήσεις κατοχύρωσης κερδών μετά το ράλι – Ξεχωρίζουν οι τράπεζες

Σε φάση επιλεκτικών κινήσεων και ήπιας κατοχύρωσης κερδών κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο