Καλοκαιρινό ανασχηματισμό προκρίνει ο Μητσοτάκης

3 λεπτά ανάγνωση
20 Φεβρουαρίου 2020

Παρά τις επιμέρους σκέψεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται να έχει λάβει τις αποφάσεις του ως προς τον ανασχηματισμό: δεν θα επισπεύσει τις εξελίξεις και θα περιμένει για μετά το Πάσχα, το πιθανότερο τον Μάιο ή ακόμα και τον Ιούνιο, όταν τα υπουργεία θα έχουν διανύσει και ένα δεύτερο εξάμηνο.

Οι παρεμβάσεις δεν θα αφορούν αυτή τη στιγμή κεντρικούς υπουργούς, τόσο σε παραγωγικά υπουργεία, όσο και σε υπουργεία εθνικού ενδιαφέροντος. Σημαντικό ανακάτεμα της τράπουλας θα υπάρχει, αντίθετα, σε επίπεδο υφυπουργών, όπου αναμένονται και νέες είσοδοι, αλλά και έξοδοι, καθώς σε ορισμένα υπουργεία το μίγμα είναι εκρηκτικό και σε άλλα δυσλειτουργικό.

Επίσης, θα αλλάξουν δομές. Υπουργεία δεν θα μείνουν ακριβώς όπως είναι σήμερα, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις θα γίνει και μια αντιματάθεση αρμοδιοτήτων, είτε επειδή θα μείνουν «ορφανές», είτε για την καλύτερη λειτουργία του συστήματος.

Επίσης, σας λέω μετά λόγου γνώσεως ότι ο πρωθυπουργός γνωρίζει και συγκεκριμένες δυσλειτουργίες στο Μέγαρο Μαξίμου. Οπότε, παράλληλα μάλλον με τις κυβερνητικές αλλαγές, θα πρέπει να αναμένεται και μια παρέμβαση στον πιο κλειστό κύκλο συνεργατών.

Ο εξ απορρήτων

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μ. Σαλμάς: «Ο πρωθυπουργός δεν έχει καταλάβει τι του λέει η κοινωνία»

Ο Μάριος Σαλμάς άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Κυριάκο

Εσωκομματικές ισορροπίες και «χαμηλοί τόνοι» από Μαξίμου – Στο φόντο οι αιχμές για το επιτελικό κράτος

Σε φάση ελεγχόμενης εσωστρέφειας εισέρχεται η Νέα Δημοκρατία.

Ποιος πίστεψε ποτέ ότι μια τρίτη θητεία θα είναι περίπατος;

Όλο και περισσότερο ακούγεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «πιέζεται». Μα φυσικά πιέζεται.