Κερέ: Η ΕΚΤ δε συμμετέχει σε οποιαδήποτε ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

2 λεπτά ανάγνωση
26 Ιανουαρίου 2015

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα συμμετάσχει σε οιαδήποτε ελάφρυνση χρέους της Ελλάδας, δηλώνει σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Handelsblat ο Μπενουά Κερέ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ.

«Δεν είναι αρμοδιότητα της ΕΚΤ να αποφασίσει εάν η Ελλάδα έχει ανάγκη από ελάφρυνση του χρέους […] Αλλά είναι απολύτως σαφές ότι δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε ελάφρυνση που θα περιλαμβάνει τα ελληνικά ομόλογα που κατέχει η ΕΚΤ» πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι αυτό δεν θα ήταν δυνατόν για νομικούς λόγους.

Ο Μπενουά Κερέ δήλωσε, επίσης, ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις πρέπει να εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις και να προχωρήσουν σε δημοσιονομική εξυγίανση για να δημιουργήσουν βιώσιμη ανάπτυξη και θέσεις απασχόλησης.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Π. Μαρινάκης: «Ακούω βερεσέ όσα λέει ο Τσίπρας – Έβαλε πάνω από τριάντα νέους φόρους»

Η δήλωση του Π. Μαρινάκη βάζει ξανά τον Αλέξη Τσίπρα απέναντι στο

Γιατί η ΕΚΤ θα αυξήσει και άλλο τα επιτόκια φέτος

Η αύξηση των επιτοκίων στην οποία προχώρησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική δεν θα

ΕΚΤ: Αύξησε τα επιτόκια κατά 0,25% – Αναθεωρεί επί τα χείρω προβλέψεις για πληθωρισμό και ανάπτυξη

Σε αύξηση των επιτοκίων της κατά 0,25% προχώρησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.