Κίνα: Έκρηξη αγωγού φυσικού αερίου – 5 νεκροί

2 λεπτά ανάγνωση
5 Ιουλίου 2017

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 89 τραυματίστηκαν από έκρηξη σε αγωγό αερίου στη βορειοανατολική Κίνα, σύμφωνα με το κρατικό κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Είναι το δεύτερο δυστύχημα μέσα σε μία εβδομάδα. Η έκρηξη σημειώθηκε χθες Τρίτη στην πόλη Σονγκγιάν της επαρχίας Τζιλίν, ανέφερε το Νέα Κίνα, επικαλούμενο τοπικούς αξιωματούχους. Δεν διευκρίνισε σε ποιον ανήκε ο αγωγός.

Πρόσθεσε ότι η έκρηξη σημειώθηκε ενώ εργάτες επισκεύαζαν ένα τμήμα του αγωγού όπου είχε διαπιστωθεί διαρροή. Πρόσθεσε ότι η έκρηξη τραυμάτισε ασθενείς και μέλη του προσωπικού ενός κοντινού νοσοκομείου, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Οι αρχές διεξάγουν έρευνα για την υπόθεση, σύμφωνα με το πρακτορείο. Η έκρηξη στη Σονγκγιάν ακολουθεί ένα παρόμοιο δυστύχημα στην επαρχία Γκουιζιού, στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, όπου έχασαν τη ζωή τους οκτώ άνθρωποι. Ο αγωγός αυτός ανήκε στην China National Petroleum Corp.
 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ασωπός: Το κοίτασμα-μαμούθ της Energean δυτικά της Κέρκυρας και τα €10 δισ. για την Ελλάδα

Ένα νέο ενεργειακό κεφάλαιο ανοίγει για την Ελλάδα.

Παγκόσμια οικονομία: Σημάδια κόπωσης από την Κίνα – Πιέσεις στο διεθνές εμπόριο

Η πορεία της Κίνας βρίσκεται στο επίκεντρο της διεθνούς οικονομικής ανησυχίας.

ΔΕΣΦΑ: Τετραπλασιάστηκαν οι εξαγωγές φυσικού αερίου κατά το α΄3μηνο

Τετραπλασιάστηκαν οι εξαγωγές φυσικού αερίου κατά το πρώτο τρίμηνο του 2026, σύμφωνα