«Κόβει» 6.500 θέσεις εργασίας η Shell

2 λεπτά ανάγνωση
30 Ιουλίου 2015

Στην περικοπή 6.500 θέσεων εργασίας το 2015 και τη μείωση των κεφαλαιουχικών επενδύσεων κατά 7 δισ. δολάρια σχεδιάζει να προχωρήσει η Royal Dutch Shell Plc.

Σε ανακοίνωσή του ο πετρελαϊκός κολοσσός εκτιμά, ότι οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου μπορεί να διατηρηθούν για αρκετά χρόνια και ο ίδιος προετοιμάζεται για μια παρατεταμένη ύφεση.

Στο πλαίσιο παρουσίασης των τριμηνιαίων οικονομικών της αποτελεσμάτων, η Shell ανακοίνωσε πως το μέρισμά της θα διατηρηθεί σταθερό στα 1,88 δολάρια ανά μετοχή. Τα προσαρμοσμένα κέρδη δεύτερου τριμήνου υποχώρησαν στα 3,8 δισ. δολάρια από 6,1 δισ. δολάρια την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Δασμούς ύψους 25% στα εισαγόμενα ευρωπαϊκά οχήματα ανακοίνωσε ο Ντ. Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατέφυγε ξανά σε ένα από τα αγαπημένα του όπλα.

Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στην ΕΕ στη μείωση του χρέους με πτώση ρεκόρ 67 μονάδων

Τη μεγαλύτερη μείωση δημοσίου χρέους μεταξύ των «27» της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταγράφει

Ευρωπαϊκές μετοχές: Ράλι με… ρωγμές – Προειδοποίηση για πτώση έως 15% από BofA, επιφυλακτική στάση από Barclays

Οι ευρωπαϊκές αγορές καταγράφουν άνοδο, ωστόσο επενδυτικοί οίκοι προειδοποιούν ότι το ράλι