Κομισιόν: Αδύνατο να μπει στην Ε.Ε. η Τουρκία

3 λεπτά ανάγνωση
4 Σεπτεμβρίου 2017

«Αδύνατο» για την Τουρκία να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά τις ενέργειες των τουρκικών Αρχών, δήλωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά τη δήλωση της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ η οποία κάλεσε να τερματιστούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

Επικαλούμενος δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ την περασμένη εβδομάδα, πριν από τη δήλωση αυτή που έκανε η Μέρκελ στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής δήλωσε σε καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου: «Η Τουρκία απομακρύνεται με μεγάλα βήματα από την Ευρώπη και αυτό καθιστά αδύνατο για την Τουρκία να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν τόνισε, ωστόσο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, πως οποιαδήποτε απόφαση για το κατά πόσον θα σταματήσει επίσημα η διαδικασία των ενταξιακών διαπραγματεύσεων εξαρτάται από τα 28 κράτη μέλη της Ένωσης και όχι από την Επιτροπή.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στην ΕΕ στη μείωση του χρέους με πτώση ρεκόρ 67 μονάδων

Τη μεγαλύτερη μείωση δημοσίου χρέους μεταξύ των «27» της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταγράφει

Γερμανία: Ανάπτυξη μόλις 0,5% για το 2026 προβλέπει η κυβέρνηση

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αναθεώρησε σήμερα σημαντικά επί τα χείρω την πρόβλεψή της

Ευρωπαϊκές μετοχές: Ράλι με… ρωγμές – Προειδοποίηση για πτώση έως 15% από BofA, επιφυλακτική στάση από Barclays

Οι ευρωπαϊκές αγορές καταγράφουν άνοδο, ωστόσο επενδυτικοί οίκοι προειδοποιούν ότι το ράλι