Κομισιόν: Μοναδικό σενάριο για εμάς είναι να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ

2 λεπτά ανάγνωση
15 Δεκεμβρίου 2014

«Η μοναδική επιλογή που επεξεργάζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι να κρατήσει την Ελλάδα πολύ γερά στην ευρωζώνη», όπως δήλωσε τη Δευτέρα η εκπρόσωπος της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα, απαντώντας σε ερώτημα για το αν το αποτέλεσμα της προεδρικής εκλογής, ή τυχόν εθνικών εκλογών, θα μπορούσε να γεννήσει όρους για παραμονή ή έξοδο της χώρας μας από τη νομισματική ένωση.

«Το μόνο βιώσιμο σενάριο που επεξεργαζόμαστε είναι να κρατήσουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη», αποσαφήνισε η κ. Αντρέεβα, απαντώντας σε επίμονα ερωτήματα δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης συντακτών στις Βρυξέλλες.

Εν τω μεταξύ, διήμερη επίσκεψη στην Αθηνά πραγματοποιεί από σήμερα ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί.

Το μεσημέρι, στις 15:00, ο κ. Μοσκοβισί θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Goldman Sachs: Η γαλλική κρίση πιέζει το ευρώ – Πού βλέπει αναχώματα

Η GS προειδοποιεί: Οι πιέσεις στα γαλλικά ομόλογα απειλούν το ευρώ και

Από τα μνημόνια και το «μαύρο πρόβατο» της ΕΕ… στην ανάπτυξη

Η Ελλάδα, από «μαύρο πρόβατο» της ΕΕ στα μνημόνια, εξελίχθηκε σε παράδειγμα

Η Ελλάδα επιταχύνει τη μείωση του χρέους – Έγκριση για πρόωρη αποπληρωμή €6,94 δισ.

Τα διοικητικά συμβούλια των ESM και EFSF ενέκριναν την πρόωρη αποπληρωμή δανείων