Λαγκάρντ: Όλο και περισσότεροι Βρετανοί μετανιώνουν για το Brexit

3 λεπτά ανάγνωση
5 Δεκεμβρίου 2018

Όλο και περισσότεροι Βρετανοί μετανιώνουν για το Brexit, δήλωσε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

“Φαίνεται ότι κι άλλοι Βρετανοί θα προτιμούσαν μάλλον να παραμείνουν παρά να βγουν” από την ΕΕ, σημείωσε η Λαγκάρντ σε συνέντευξη που παραχώρησε από την Ουάσινγκτον.

“Πιστεύω ότι το μετανιώνουν σε αρκετές γωνιές της Ευρώπης. Πιστεύω ότι το μετανιώνουν περισσότερο στο Ηνωμένο Βασίλειο από,τι πριν από έξι μήνες”, σημείωσε σε συνέντευξή που παραχώρησε από το βήμα της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου.

“Συνειδητοποιούν πλέον ότι θα υπάρξουν επιπλέον απώλειες λόγω του Brexit και ότι αυτό δεν περιγράφηκε και δεν υπολογίστηκε από αυτούς που έκαναν την εκστρατεία” υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, σημείωσε.

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ υπογράμμισε εξάλλου με αισιοδοξία ότι “νομίμως” η Βρετανία έχει τη δυνατότητα να απαρνηθεί την έξοδό της από την ΕΕ χωρίς να χρειάζεται την έγκριση των άλλων χωρών μελών, όπως επισήμανε χθες Τρίτη ο γενικός εισαγγελέας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυρ. Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα δεν θα είναι πλέον η πιο υπερχρεωμένη χώρα στην Ευρώπη»

Οι εξελίξεις στον πόλεμο των ΗΠΑ με το Ιράν ήταν το πρώτο

Γερμανία: Στο 6,3% ο πληθωρισμός χονδρικής τον Απρίλιο

Η Γερμανία καταγράφει νέο κύμα πληθωριστικών πιέσεων, καθώς ο πληθωρισμός χονδρικής εκτινάχθηκε

ΗΠΑ: Δασμούς ύψους 25% στα εισαγόμενα ευρωπαϊκά οχήματα ανακοίνωσε ο Ντ. Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατέφυγε ξανά σε ένα από τα αγαπημένα του όπλα.