Λαγκάρντ προς Ουκρανία: Επιταχύνετε τις μεταρρυθμίσεις – καταπολεμήστε τη διαφθορά

2 λεπτά ανάγνωση
8 Δεκεμβρίου 2017

Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε ότι είχε εποικοδομητικό τηλεφώνημα με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, αργά χθες το βράδυ, στο οποίο τον προέτρεψε να επιταχύνει την καταπολέμηση κατά της διαφθοράς.

Οι καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η ίδρυση ανεξάρτητου δικαστηρίου για την αντιμετώπιση υποθέσεων διαφθοράς, έχουν επίσης καθυστερήσει την εκταμίευση, στο πλαίσιο του προγράμματος του ΔΝΤ, στην Ουκρανία,17,5 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με το Reuters, η δράση του κοινοβουλίου και των εισαγγελέων ενάντια στους υφιστάμενους θεσμούς, όπως το Εθνικό Γραφείο κατά της Διαφθοράς, προκάλεσε επίσης ένα κύμα κριτικής αυτή την εβδομάδα, από όσους υποστηρίζουν τις μεταρρυθμίσεις στην Ουκρανία και τους ξένους υποστηρικτές τους, συμπεριλαμβανομένου του ΔΝΤ.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι νέοι δασμοί 10% που ανήγγειλε ο Ντ. Τραμπ τέθηκαν σε ισχύ

Οι νέοι αμερικανικοί επιπρόσθετοι τελωνειακοί δασμοί ύψους 10%, που ανακοίνωσε πως θα

ΗΠΑ: Σημαντική επιβράδυνση της οικονομίας με ανάπτυξη μόλις 1,4% στο δ’ τρίμηνο

Η αμερικανική οικονομία κατέγραψε αισθητή επιβράδυνση στο τέταρτο τρίμηνο.

Από την ένταση στη στρατηγική νηνεμία: Το νέο κεφάλαιο Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Άγκυρα

Η εικόνα στην Άγκυρα δεν θύμιζε σε τίποτα το κλίμα έντασης των