Λιγότερες αγορές ομόλογων κάθε μήνα από το πρόγραμμα πανδημίας (ΡΕΡΡ) αποφάσισε η ΕΚΤ

2 λεπτά ανάγνωση
9 Σεπτεμβρίου 2021

Επιβραδύνει ελαφρώς τον ρυθμό με τον οποίο αγοράζει ομόλογα από την αγορά μέσω του προγράμματος PEPP (πανδημίας) – στο οποίο μετέχουν και τα Ελληνικά ομόλογα – η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο το δ.σ της ΕΚΤ αποφάσισε να περιορίσει τις αγορές ομολόγων σε σύγκριση με τους προηγούμενους μήνες, κατεβάζοντας ελαφρώς τον πήχη από τα 80 δισ. ευρώ περίπου το μήνα που απορροφούσε μέχρι σήμερα, συνεχίζοντας με ένα «πιο μετριοπαθή ρυθμό» όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το δ.σ επαναβεβαίωσε την πρόθεση της Τράπεζας να συνεχίσει τις αγορές ομολόγων μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος ύψους 1,850 τρισ. ευρώ, μέχρι τον Μάρτιο του 2022 ή μέχρι να διαπιστώσει ότι έχει ξεπεραστεί η κρίση του κορονοϊού. Παράλληλα, η ΕΚΤ θα συνεχίσει τις αγορές ομολόγων μέσω του προγράμματος ΑΡΡ απορροφώντας 20 δισ. ευρώ το μήνα.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Citi: Η Ελλάδα στις ελάχιστες χώρες με ουσιαστική στήριξη απέναντι στο πετρέλαιο

Σοβαρούς κινδύνους για την οικονομία της Ευρωζώνης και τα δημοσιονομικά σχέδια των
Τασεις επενδυσεων στην Ελλαδα

Ο δρόμος προς την απόλυτη κανονικότητα και την υποχώρηση του ελληνικού χρέους στο 100% του ΑΕΠ

O υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης εξήρε την ομάδα του Οργανισμού

Νέο σοκ ακρίβειας φοβούνται οι αγορές στην Ευρώπη

Έντονη ανησυχία προκαλεί στις ευρωπαϊκές αγορές η πιθανότητα νέου κύματος πληθωρισμού.