Μ. Σουλτς: Σημαντικότερες οι έξυπνες πολιτικές από το νέο κούρεμα

6 λεπτά ανάγνωση
27 Σεπτεμβρίου 2013

«Υπάρχουν σημαντικότερα πράγματα για την Ελλάδα από το «κούρεμα» του χρέους» δηλώνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και στέλεχος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Μάρτιν Σουλτς, και αναφέρεται στην ανάγκη να δοθεί στη χώρα οικονομική προοπτική, να ενισχυθούν έξυπνα οι επενδύσεις και να δοθούν στις επιχειρήσεις δάνεια με ευνοϊκούς όρους.

Σε συνέντευξη που παραχωρεί στη γερμανική οικονομική εφημερίδα «Der Handelsblatt» ενόψει των διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού, ο κ. Σουλτς αποφεύγει να απαντήσει εάν το κόμμα του θα εγείρει το θέμα της ελάφρυνσης ή της παραγραφής του ελληνικού χρέους στις συζητήσεις με το CDU και επισημαίνει ότι η Ελλάδα μπορεί να βοηθηθεί με άλλους τρόπους, χωρίς να χρειαστεί να διαθέσει η Ευρωζώνη επιπλέον χρήματα, αλλά αξιοποιώντας τα χρήματα που υπάρχουν στα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ και στην Ευρωπαϊκή Επενδυτική Τράπεζα.

Πάντως, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τους Χριστιανοδημοκράτες και την παράμετρο της ευρωπαϊκής πολιτικής, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δηλώνει ότι το κόμμα του έχει αποδείξει την υπευθυνότητά του για την Ευρώπη. «Η Κοινοβουλευτική Ομάδα μας βρέθηκε πολλές φορές μπροστά στο ερώτημα αν θα ανατρέψει την κυβέρνηση ή ως αντιπολίτευση θα αναλάβει τις ευθύνες της για τη Γερμανία και την Ευρώπη» σημειώνει και προσθέτει: «Αποφασίσαμε να κάνουμε το δεύτερο και σε πολλές ψηφοφορίες δώσαμε τη συγκατάθεσή μας για τη διαχείριση της κρίσης, όπως ασκείτο από την καγκελάριο. Δεν μας ήταν εύκολο. Μας λοιδώρησαν ως κόμμα που δεν έχει δική του γραμμή για την ευρωπαϊκή πολιτική και αναγκαστήκαμε στη συνέχεια να χαρακτηριστούμε από την καγκελάριο ασυνεπείς για θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής. Γι αυτά θα πρέπει να συζητήσουμε».

Ακόμη, διευκρινίζει ότι το SPD προτίθεται να θέσει τα σημαντικότερα σημεία του προεκλογικού του προγράμματος και σε αυτά περιλαμβάνεται και το Ταμείο εξαγοράς χρέους.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γ. Χαντζηνικολάου (Τράπεζα Πειραιώς): Με ρευστότητα και γνώση, οι τράπεζες στηρίζουν την οικονομία

Ο Γιώργος Χαντζηνικολάου τόνισε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών ότι η πιστωτική

Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στην ΕΕ στη μείωση του χρέους με πτώση ρεκόρ 67 μονάδων

Τη μεγαλύτερη μείωση δημοσίου χρέους μεταξύ των «27» της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταγράφει

Εκταμίευση πόρων ύψους €1,18 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προς την Ελλάδα

Στην εκταμίευση πόρων ύψους 1,18 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και