Με βοήθεια για τις μικρές επιχειρήσεις έρχεται ο Schaeuble στην Αθήνα

2 λεπτά ανάγνωση
17 Ιουλίου 2013

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Wolfgang Schaeuble θα προσφέρει 100 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για τη σύσταση ταμείου στήριξης για μικρομεσαίες επιχειρήσεις κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα την Πέμπτη, όπως δήλωσαν χρηματοοικονομικές πηγές στην γερμανική εφημερίδα Handelsblatt την Τρίτη.

Η γερμανική κρατική αναπτυξιακή τράπεζα KfW [KFW.UL] θα δώσει στο λεγόμενο Ινστιτούτο για την Ανάπτυξη δάνειο 100 εκατ. ευρώ, κεφάλαια που το νέο αυτό αναπτυξιακό ταμείο θα προωθήσει στις εταιρίες, σύμφωνα με άρθρο που αναμένεται να δημοσιευθεί την Τετάρτη.

Παράλληλα με την KfW, η ΕΕ θα παράσχει κεφάλαια μέσω του διαρθρωτικού ταμείου, ενώ η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ)  επίσης θα δώσει πόρους, κάτι που σημαίνει ότι το Ινστιτούτο για την Ανάπτυξη θα λάβει περίπου 500 εκατ. ευρώ συνολικά, ανέφερε το άρθρο.

Σύμφωνα με την Handelsblatt, που επικαλείται χρηματοοικονομικές πηγές, κάποιες λεπτομέρειες είναι ακόμα ανοιχτές σε διαπραγμάτευση.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκτινάχθηκε το κόστος δανεισμού – Πιέσεις σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ιαπωνία

Ισχυρές πιέσεις καταγράφονται στις διεθνείς αγορές ομολόγων.

Eurostat: Στο 4,6% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Απρίλιο

Στο 4,6% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2026,
Τασεις επενδυσεων στην Ελλαδα

Ο δρόμος προς την απόλυτη κανονικότητα και την υποχώρηση του ελληνικού χρέους στο 100% του ΑΕΠ

O υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης εξήρε την ομάδα του Οργανισμού