Καθυστερεί την επένδυση στη Χαλκιδική η Eldorado Gold

2 λεπτά ανάγνωση
17 Ιουλίου 2013

Την καθυστέρηση της επένδυσης στην Ελλάδα ανακοίνωσε την Τρίτη η Eldorado Gold, επικαλούμενη την πτώση της τιμής του χρυσού, μειώνοντας παράλληλα τις κεφαλαιακές της δαπάνες κατά 35% το 2013.

Σύμφωνα με την Eldorado, οι χαμηλότερες τιμές χρυσού σημαίνει ότι θα πρέπει να καθυστερήσει την έναρξη τριών έργων στην Ευρώπη — τις Σκουριές και το Πέραμα στην Ελλάδα και το Certej στη Ρουμανία — για τουλάχιστον ένα χρόνο, έως το 2016 ή το 2017.

Η εταιρία, με ορυχεία στην Ελλάδα, την Τουρκία και την Κίνα, πλέον σχεδιάζει να επενδύσει φέτος 430 εκατ. δολάρια από 670 εκατ. που προέβλεπε το αρχικό της σχέδιο. Παράλληλα, μείωσε τον προϋπολογισμό της για έρευνες στα 51 εκατ. δολάρια από 98,5 εκατ. προηγουμένως.

Από τις αρχές του έτους, ο χρυσός έχει υποχωρήσει 22%, ή σχεδόν 400 δολάρια η ουγγιά. Την Τετάρτη, βρισκόταν στα 1.285,96 δολάρια η ουγγιά. 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το σκοτεινό αποτύπωμα μιας κοινωνίας χωρίς όρια

Σοκ και έντονο προβληματισμό προκαλεί η υπόθεση μαζικής δηλητηρίασης ζώων στον Βάβδο

Βουτιά στον χρυσό παρά την εκεχειρία – Στα ύψη η ανησυχία για Ορμούζ, πληθωρισμό και ενέργεια

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του χρυσού, παρά την παράταση της εκεχειρίας μεταξύ

Ανάκαμψη για τον χρυσό μετά το διήμερο sell-off

Ο χρυσός επιχειρεί δυναμική αντίδραση, ανακτώντας μέρος των πρόσφατων απωλειών.