Με δελτίο τα καύσιμα στην Πορτογαλία – απεργούν οι οδηγοί βυτιοφόρων

2 λεπτά ανάγνωση
12 Αυγούστου 2019

Η πορτογαλική κυβέρνηση επέβαλε σήμερα Δευτέρα περιορισμένη διανομή με δελτίο στα πρατήρια καυσίμων, ενώ υποσχέθηκε να αποτρέψει την παράλυση της χώρας από τις εργατικές κινητοποιήσεις των οδηγών βυτιοφόρων που πραγματοποιούνται στο αποκορύφωμα της τουριστικής περιόδου.

Οι οδηγοί των βυτιοφόρων αποφάσισαν να απεργήσουν για δεύτερη φορά φέτος αφού κατέρρευσαν οι συνομιλίες με τους εργοδότες για καλύτερους μισθούς και περισσότερα εργασιακά δικαιώματα. Η απεργία που πραγματοποίησαν τον Απρίλιο ήταν η κινητοποίηση που προκάλεσε τη μεγαλύτερη αναταραχή στη χώρα εδώ και χρόνια.

Η σοσιαλιστική κυβέρνηση κήρυξε την Παρασκευή τη χώρα σε κατάσταση ενεργειακής κρίσης ενόψει της απεργίας, σε μια προσπάθεια να διασφαλιστεί η τροφοδοσία των λιμένων, των νοσοκομείων, των αεροδρομίων και να καλυφθούν άλλες βασικές ανάγκες.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τί συμβαίνει στην Ευρώπη;

Αυτό που συμβαίνει στην Ευρώπη είναι ένα κοινωνικό ξέσπασμα με σαφή πολιτική

Π. Μαρινάκης: «Ακούω βερεσέ όσα λέει ο Τσίπρας – Έβαλε πάνω από τριάντα νέους φόρους»

Η δήλωση του Π. Μαρινάκη βάζει ξανά τον Αλέξη Τσίπρα απέναντι στο

Επενδύσεις και κατανάλωση κράτησαν ψηλά την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας – Στο 2% η ανάπτυξη

Η ελληνική οικονομία διατήρησε τη θετική της δυναμική κατά το πρώτο τρίμηνο