Με νέες αυξήσεις απειλούνται οι καταναλωτές της ΔΕΗ

2 λεπτά ανάγνωση
6 Οκτωβρίου 2017

Αμφισβητεί η ΔΕΗ την απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και του υπουργού Γιώργου Σταθάκη για αυξήσεις 360 εκατομμυρίων ευρώ που θα βαρύνουν τα τιμολόγια των καταναλωτών μέσα στην επόμενη τριετία.

Η ΔΕΗ θα προσφύγει σε διαιτησία για να της καταβληθούν 700 εκατομμύρια ευρώ που όπως υποστηρίζει δεν έχουν υπολογιστεί σωστά από την πολιτεία την περίοδο 2012 – 2016.

Παράλληλα υπηρεσίες της ΔΕΗ αντιδρούν έντονα στην αμφισβήτηση υπολογισμού του ποσού από στελέχη της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, εξετάζοντας ακόμα και προσφυγή στη δικαιοσύνη.

Όπως και να εξελιχθεί η κατάσταση, τις αυξήσεις θα πληρώσουν οι καταναλωτές επισημαίνουν παράγοντες του υπουργείου Ενέργειας, αφού η πολιτεία αδυνατεί να καλύψει το οικονομικό κενό.
 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τα μνημόνια και το «μαύρο πρόβατο» της ΕΕ… στην ανάπτυξη

Η Ελλάδα, από «μαύρο πρόβατο» της ΕΕ στα μνημόνια, εξελίχθηκε σε παράδειγμα

ΔΕΗ: Επιταχύνει την πράσινη μετάβαση με επενδύσεις €24 δισ.

Η ΔΕΗ επιταχύνει τον ενεργειακό της μετασχηματισμό, μειώνοντας τις εκπομπές CO₂ κατά

Επενδύσεις και κατανάλωση κράτησαν ψηλά την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας – Στο 2% η ανάπτυξη

Η ελληνική οικονομία διατήρησε τη θετική της δυναμική κατά το πρώτο τρίμηνο