Mείωση στις προμήθειες πιστωτικών και χρεωστικών καρτών

2 λεπτά ανάγνωση
25 Ιουλίου 2013

Μείωση των προμηθειών που επιβάλλονται στη χρήση χρεωστικών και πιστωτικών καρτών, επιβαρύνοντας τη λιανική τιμή του προϊόντος ή της υπηρεσίας, θα επιφέρουν οι προτάσεις της Κομισιόν, οι οποίες θέτουν οροφή σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από τα σημερινά.

Η πρόταση της Κομισιόν θα καταργήσει και τις αυθαίρετες προσαυξήσεις που επιβάλλονται σε ορισμένες υπηρεσίες, όπως το «καπέλο» μέχρι 10 ευρώ στην πληρωμή αεροπορικού εισιτηρίου με πιστωτική κάρτα.

Σύμφωνα με τον επίτροπο για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες Μισέλ Μπαρνιέ, το προτεινόμενο πλαφόν στις προμήθειες, 0,20% στις χρεωστικές κάρτες και 0,30% στις πιστωτικές, θα μειώσει δραστικά το ποσό που επιβαρύνονται σήμερα οι Ευρωπαίοι καταναλωτές, το οποίο φτάνει σε ετήσια βάση τα 130 δισ. ευρώ στην Ε.Ε.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυρ. Μητσοτάκης: «Επίσημο τέλος κάθε επιτήρησης – Αφήνουμε πίσω την επώδυνη παρένθεση της κρίσης»

«Η EE ανακοίνωσε, σήμερα, ότι η Ελλάδα τίθεται πλέον εκτός λίστας των

Eurostat: Στο 5% ο πληθωρισμός τον Μάϊο

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία (flash estimate) της Eurostat, ο πληθωρισμός ανήλθε

Ισπανία: Στο 3,6% ο εναρμονισμένος πληθωρισμός τον Μάϊο

Ο εναρμονισμένος πληθωρισμός στην Ισπανία, που υπολογίζεται με βάση τα πρότυπα της