Μειώθηκε η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από ΕΚΤ και ELA το Μάρτιο

2 λεπτά ανάγνωση
14 Απριλίου 2014

Yποχώρησε σημαντικά η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ και τον μηχανισμό παροχής έκτακτης ρευστότητας (ELA) τον Μάρτιο. Όπως προκύπτει από την μηνιαία λογιστική κατάσταση της Τράπεζας της Ελλάδος ο δανεισμός των ελληνικών τραπεζών από τους παραπάνω μηχανισμούς μειώθηκε στα 60,7 δισ. ευρώ από 67,96 δισ. ευρώ που ήταν τον προηγούμενο μήνα.

Πιο αναλυτικά από την ΕΚΤ οι ελληνικές τράπεζες φαίνεται ότι έχουν αντλήσει 57,8 δισ. ευρώ από 59,4 δισ. ευρώ το Φεβρουάριο, ενώ ο δανεισμός τους από τον (ακριβότερο) ELA περιορίστηκε στα 2,9 δισ. ευρώ από 8,56 δισ. ευρώ αντιστοίχως.

Εκτιμάται ότι η έξοδος των ελληνικών τραπεζών στις αγορές, μετά την επιτυχή έξοδο του Δημοσίου, με εκδόσεις εταιρικών ομολόγων (πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η Τράπεζα Πειραιώς η οποία άντλησε με ομολογιακή έκδοση 500 εκατ. ευρώ), θα περιορίσουν περαιτέρω στους προσεχείς μήνες την εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί η ΕΚΤ θα αυξήσει και άλλο τα επιτόκια φέτος

Η αύξηση των επιτοκίων στην οποία προχώρησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική δεν θα

ΕΚΤ: Αύξησε τα επιτόκια κατά 0,25% – Αναθεωρεί επί τα χείρω προβλέψεις για πληθωρισμό και ανάπτυξη

Σε αύξηση των επιτοκίων της κατά 0,25% προχώρησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

«Τρέχει» η χρηματοδότηση των εισηγμένων μέσω του Euronext Athens

Σε τροχιά για ρεκόρ πενταετίας αλλά και πιθανότατα 25ετίας κινείται η χρηματοδότηση