Μέρκελ: Διακυβεύεται η αξιοπιστία της Ευρώπης στη δημοσιονομική πολιτική

3 λεπτά ανάγνωση
1 Οκτωβρίου 2014

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι έγκειται σε καθεμιά ευρωπαϊκή χώρα να τιμήσει την υπόσχεσή της για υγιή δημοσιονομική πολιτική, προειδοποιώντας πως αυτό που διακυβεύεται είναι η αξιοπιστία ολόκληρου του συνασπισμού.

“Μακροπρόθεσμη, βιώσιμη ανάπτυξη μπορεί να επιτευχθεί μόνο στη βάση σταθερών δημοσιονομικών πολιτικών. Αυτό αφορά την αξιοπιστία της Ευρωπαϊκής Ένωσης”, δήλωσε η Μέρκελ σε ένα επιχειρηματικό συνέδριο στο Βερολίνο μερικές ώρες αφού η Γαλλία ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να τηρήσει τους συμφωνημένους στόχους της ΕΕ για το έλλειμμα πριν από το 2017, τέσσερα χρόνια αργότερα απ ό,τι είχε αρχικά υποσχεθεί.

“Δεν είμαστε στο σημείο που να μπορούμε να πούμε ότι η κρίση βρίσκεται πλήρως πίσω μας. Γι αυτό είναι τώρα σημαντικό για όλους να τηρήσουν τις δεσμεύσεις και τις υποχρεώσεις τους με αξιόπιστο τρόπο”, δήλωσε η καγκελάριος, χωρίς να κατονομάσει κάποια χώρα. “Αυτό μπορεί να γίνει μόνο από τα ίδια τα κράτη μέλη. Αποτελεί ευθύνη καθενός κράτους να κάνει τη δουλειά του για να προωθήσει την ανταγωνιστικότητά του”.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Δασμούς ύψους 25% στα εισαγόμενα ευρωπαϊκά οχήματα ανακοίνωσε ο Ντ. Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατέφυγε ξανά σε ένα από τα αγαπημένα του όπλα.

Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στην ΕΕ στη μείωση του χρέους με πτώση ρεκόρ 67 μονάδων

Τη μεγαλύτερη μείωση δημοσίου χρέους μεταξύ των «27» της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταγράφει

Ευρωπαϊκές μετοχές: Ράλι με… ρωγμές – Προειδοποίηση για πτώση έως 15% από BofA, επιφυλακτική στάση από Barclays

Οι ευρωπαϊκές αγορές καταγράφουν άνοδο, ωστόσο επενδυτικοί οίκοι προειδοποιούν ότι το ράλι