Μουζάλας: H Ελλάδα δεν θα γίνει Λίβανος

2 λεπτά ανάγνωση
25 Φεβρουαρίου 2016

H Ελλάδα δεν θα αποδεχθεί να γίνει Λίβανος, να γίνει αποθήκη ψυχών, ακόμα και αν αυτό πάρει τη μορφή μιας μεγάλης χρηματοδότησης, προειδοποίησε ο Έλληνας υπουργός, αρμόδιος για το μεταναστευτικό Γιάννης Μουζάλας.

Ο υπουργός έκανε αυτή τη δήλωση, προσερχόμενος στην έκτακτη συνεδρίαση των υπ. Εσωτερικών και δικαιοσύνης της ΕΕ, που διεξάγεται σήμερα στις Βρυξέλλες.

Ο Έλληνας υπουργός προειδοποίησε ότι “η Ελλάδα δεν θα αποδεχθεί μονομερείς ενέργειες”, και πως έχει την δυνατότητα και η ίδια “να κάνει μονομερείς ενέργειες”.

Ο υπουργός έκανε λόγο για κρίσιμη συνεδρίαση, κατά την οποία “θα πρέπει να πούμε ποια Ευρώπη θέλουμε”, την Ευρώπη των κοινών αποφάσεων ή, όπως είπε χαρακτηριστικά “την Ευρώπη όπου τέσσερις αστυνομικοί διευθυντές θα μπορούν να αποφασίζουν και να ανατρέπουν αποφάσεις συνόδων κορυφής”.

Η τελευταία αναφορά σχετίζεται με τις εξελίξεις στα σύνορα με της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στην ΕΕ στη μείωση του χρέους με πτώση ρεκόρ 67 μονάδων

Τη μεγαλύτερη μείωση δημοσίου χρέους μεταξύ των «27» της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταγράφει

Εκταμίευση πόρων ύψους €1,18 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προς την Ελλάδα

Στην εκταμίευση πόρων ύψους 1,18 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και

ΔΝΤ: Θεαματική μείωση του ελληνικού χρέους έως το 2031 – Κάτω από τον μέσο όρο των ανεπτυγμένων οικονομιών

Σε τροχιά εντυπωσιακής αποκλιμάκωσης εισέρχεται το ελληνικό δημόσιο χρέος, σύμφωνα με τις