“Ναι” της ολομέλειας στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής

2 λεπτά ανάγνωση
12 Νοεμβρίου 2021

Τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής “για τη διερεύνηση της επιχείρησης πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ευτελισμό των θεσμών και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος”, την οποία πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αποφάσισε η Βουλή.

Μετά από πολύωρη συζήτηση στην ολομέλεια του κοινοβουλίου, και με βάση την πρόβλεψη του αναθεωρημένου Συντάγματος (68 παρ. 2) για σύσταση εξεταστικών επιτροπών με πλειοψηφία, “που δεν μπορεί να είναι κατώτερη των δύο πέμπτων του συνόλου των βουλευτών”, η απόφαση ελήφθη με 142 θετικές ψήφους των βουλευτών της αντιπολίτευσης, ενώ καταγράφηκαν 157 αρνητικές ψήφοι βουλευτών της ΝΔ.

Με την ίδια απόφαση της Βουλής ορίστηκε δίμηνη προθεσμία για την ολοκλήρωση των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής και υποβολής του σχετικού πορίσματός της.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αίρεται η ασυλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Με ευρύτερη πλειοψηφία εγκρίθηκαν στην Ολομέλεια της Βουλής τα δύο δικαστικά αιτήματα

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Άρση ασυλίας εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής

Την άρση της βουλευτικής ασυλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής με τη

Στο ίδιο έργο θεατές

Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η ιστορία με την Κοβέσι, το