Νέα παρέμβαση ΗΠΑ στην σκοπιανή αντιπολίτευση για τη συνταγματική αναθεώρηση

4 λεπτά ανάγνωση
16 Οκτωβρίου 2018

Νέα παρέμβαση των Ηνωμένων Πολιτειών στην αξιωματική αντιπολίτευση της ΠΓΔΜ ώστε να στηρίξει την αναθεώρηση του Συντάγματος, ενώ κορυφώνεται η μάχη στην Βουλή.

Ο αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Ευρώπης, Γουές Μίτσελ, κάλεσε τον επικεφαλής του VMRO Χρίστιαν Μίτσκοσκι να επιτρέψει στους βουλευτές του να ψηφίσουν κατά συνείδηση για την αλλαγή του σκοπιανού Συντάγματος, «δίχως απειλές για βία, εκδίκηση ή άλλες μορφές πίεσης».

Σε επιστολή του προς τον κ. Μίτσκοσκι ο αμερικανός διπλωμάτης επισήμανε πως από την σκοπιά των Ηνωμένων Πολιτειών δεν μπορεί να υπάρξει καλύτερη συμφωνία ανάμεσα στην ΠΓΔΜ και την Ελλάδα πέρα από την συμφωνία των Πρεσπών, την οποία χαρακτήρισε «ιστορική ευκαιρία» για το μέλλον της γειτονικής χώρας.

Προειδοποίησε μάλιστα ότι σε περίπτωση «ναυαγίου» μπορεί να μεσολαβήσουν ακόμα και δεκαετίες προτού υπάρξει ανάλογο άνοιγμα. «Παρά τους ισχυρισμούς ότι υπάρχει κάποια ‘καλύτερη συμφωνία’, δεν πιστεύουμε ότι αυτό ισχύει», αναφέρει ο κ. Μίτσελ.

Ο κ. Μίτσελ εξέφρασε την απογοήτευση των ΗΠΑ όσον αφορά την αρνητική στάση του VMRO στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου και στην συνταγματική αναθεώρηση. Αυτή η ιστορική συγκυρία, προσθέτει, απαιτεί «γενναία ηγεσία».

 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κ. Μητσοτάκης: Αντεπίθεση με φόντο την αναθεώρηση και εσωκομματικές ισορροπίες

Η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή δεν επιβεβαίωσε την πολιτική αποδόμηση της κυβέρνησης.

Μ. Λαζαρίδης: «Ζητώ τον πλήρη, έντοκο καταλογισμό οποιωνδήποτε αχρεωστήτως καταβληθέντων σε εμένα ποσών»

Ο Μακάριος Λαζαρίδης προέβη σε νέα επίσημη δήλωση για τις τοποθετήσεις του

Πετρέλαιο: Ήπια άνοδος με φόντο πιθανή παράταση εκεχειρίας ΗΠΑ–Ιράν

Ήπια ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, με την αγορά να παρακολουθεί