Νέες αποκαλύψεις εκθέτουν την κυβέρνηση Ρέντσι

5 λεπτά ανάγνωση
4 Απριλίου 2016

Μετά την παραίτηση της υπουργού Οικονομικής Ανάπτυξης Φεντερίκα Γκουίντι, η κυβέρνηση του ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι δεν παύει να βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα. Η Φεντερίκα Γκουίντι φέρεται να ευνόησε τον σύντροφό της Τζανλούκα Τζεμέλι, σύμβουλο εταιρειών πετρελαίου, με ειδική τροπολογία η οποία εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο.

Στο όλο θέμα, όμως, σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, ενέχεται και η υπουργός αρμόδια για τις σχέσεις με το κοινοβούλιο, Μαρία Έλενα Μπόσκι. H Mπόσκι έδωσε το απαιτούμενο «πράσινο φως» για τη δημιουργία νέων μονάδων εξόρυξης πετρελαίου στον ιταλικό νότο. Κάτι που ευνόησε έμμεσα την επαγγελματική δραστηριότητα του συντρόφου της πρώην υπουργού Φεντερίκα Γκουίντι.

Οι εμπλεκόμενες καλούνται να δώσουν εξηγήσεις

Tώρα οι εισαγγελείς της πόλης Ποτέντσα, οι οποίοι ξεκίνησαν έρευνα, ζητούν τόσο από την Γκουίντι όσο και από την Μπόσκι να καταθέσουν τις επόμενες ημέρες στη Ρώμη, για να διαπιστωθεί αν η κυβέρνηση ευνόησε συγκεκριμένα συμφέροντα.

«Μας επιτίθενται ισχυρά κέντρα εξουσίας, έχω ήσυχη τη συνείδησή μου, πρόκειται για στρατηγικές επενδύσεις μεγάλης σημασίας», δηλώνει η Μπόσκι. Από την πλευρά του ο Ματέο Ρέντσι επιθυμεί να κλείσει η όλη υπόθεση το ταχύτερο δυνατό προκειμένου να αποφύγει μια επικίνδυνη πολιτική φθορά. Αλλά τόσο τα Πέντε Αστέρια του Μπέπε Γκρίλο όσο και η Forza Italia του Μπερλουσκόνι, με τη στήριξη της ακροδεξιάς Λέγκας του Βορρά, ετοιμάζονται να καταθέσουν αύριο πρόταση μομφής στο κοινοβούλιο κατά της κυβέρνησης Ρέντσι.

«Την επίμαχη τροπολογία την επιθυμούσα εγώ για να ευνοήσω την οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Αν θέλουν, εγώ είμαι εδώ, στη διάθεση των εισαγγελέων», δήλωσε ο ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός στη δημόσια τηλεόραση της Rai, προσπαθώντας να περιορίσει με τον τρόπο αυτό τις όποιες συνέπειες.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στην ΕΕ στη μείωση του χρέους με πτώση ρεκόρ 67 μονάδων

Τη μεγαλύτερη μείωση δημοσίου χρέους μεταξύ των «27» της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταγράφει

Ευρωπαϊκές μετοχές: Ράλι με… ρωγμές – Προειδοποίηση για πτώση έως 15% από BofA, επιφυλακτική στάση από Barclays

Οι ευρωπαϊκές αγορές καταγράφουν άνοδο, ωστόσο επενδυτικοί οίκοι προειδοποιούν ότι το ράλι

ΔΝΤ: Θεαματική μείωση του ελληνικού χρέους έως το 2031 – Κάτω από τον μέσο όρο των ανεπτυγμένων οικονομιών

Σε τροχιά εντυπωσιακής αποκλιμάκωσης εισέρχεται το ελληνικό δημόσιο χρέος, σύμφωνα με τις