Νοβότνι: Οι κεντρικές τράπεζες δεν ευθύνονται για το περιβάλλον των χαμηλών επιτοκίων

2 λεπτά ανάγνωση
2 Σεπτεμβρίου 2016

Οι κεντρικές τράπεζες δεν ευθύνονται για το περιβάλλον των χαμηλών επιτοκίων, τόνισε ο Έβαλντ Νοβότνι, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (EKT), από το βήμα οικονομικού συνεδρίου στην Αυστρία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η απόφαση για την υιοθέτηση χαμηλών επιτοκίων σχετίζεται με τις οικονομικές εξελίξεις και δεν αποτελεί μία «αυτόνομη κίνηση» των κεντρικών τραπεζών.

«Είναι δύσκολο οι κεντρικές τράπεζες να επιβάλλουν αυθαιρέτως τόσο χαμηλά επιτόκια» επισήμανε και εξήγησε ότι το πρόβλημα του χαμηλού πληθωρισμού βρίσκει τις ρίζες του στην παγκοσμιοποίηση.

Ο κ. Νοβότνι υποστήριξε τέλος, ότι η ΕΚΤ αντιμετώπισε με επιτυχία τον αποπληθωρισμό, παρότι παραδέχθηκε ότι το περιθώριο αύξησης των τιμών παραμένει περιορισμένο.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παγκόσμιο sell off στα ομόλογα: Πληθωρισμός, πετρέλαιο και πολιτική κρίση στη Βρετανία τρομάζουν τις αγορές

Ισχυρές πιέσεις καταγράφονται στις διεθνείς αγορές ομολόγων.

ΗΠΑ: «Έκρηξη» στον πληθωρισμό παραγωγού στο 6% – Σήμα κινδύνου για νέες ανατιμήσεις

Νέο ισχυρό σοκ δέχεται η αμερικανική οικονομία από το μέτωπο του πληθωρισμού.

Citi: Η Ελλάδα στις ελάχιστες χώρες με ουσιαστική στήριξη απέναντι στο πετρέλαιο

Σοβαρούς κινδύνους για την οικονομία της Ευρωζώνης και τα δημοσιονομικά σχέδια των