Ντάισελμπλουμ: «Μεγάλοι οι κίνδυνοι από το χαρτονόμισμα των 500 ευρώ»

3 λεπτά ανάγνωση
12 Φεβρουαρίου 2016

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να καταθέσει προτάσεις για το πώς θα μειωθούν οι κίνδυνοι ασφαλείας που συνδέονται με το χαρτονόμισμα των 500 ευρώ το οποίο υπάρχει κίνδυνος να χρησιμοποιείται για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, δήλωσε την Παρασκευή ο επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Περίπου το 30% των μετρητών άνω του 1 τρισεκ. ευρώ που βρίσκονταν πέρυσι σε κυκλοφορία ήταν διαθέσιμο σε χαρτονομίσματα των 500 ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΚΤ.

«Θα ζητήσουμε από την ΕΚΤ να εξετάσει τα μετρητά και την προσβασιμότητα του χαρτονομίσματος των 500 ευρώ», δήλωσε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ σε δημοσιογράφους πριν από τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

«Υπάρχουν κίνδυνοι ότι τα μεγάλα χαρτονομίσματα και τα μεγάλα ποσά σε μετρητά μπορούν εύκολα να χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας», δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυρ. Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα δεν θα είναι πλέον η πιο υπερχρεωμένη χώρα στην Ευρώπη»

Οι εξελίξεις στον πόλεμο των ΗΠΑ με το Ιράν ήταν το πρώτο

Γερμανία: Στο 6,3% ο πληθωρισμός χονδρικής τον Απρίλιο

Η Γερμανία καταγράφει νέο κύμα πληθωριστικών πιέσεων, καθώς ο πληθωρισμός χονδρικής εκτινάχθηκε

ΗΠΑ: Δασμούς ύψους 25% στα εισαγόμενα ευρωπαϊκά οχήματα ανακοίνωσε ο Ντ. Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατέφυγε ξανά σε ένα από τα αγαπημένα του όπλα.