ΟΟΣΑ: Περαιτέρω μείωση της αναπτυξιακής δυναμικής της ευρωπαϊκής οικονομίας

3 λεπτά ανάγνωση
8 Δεκεμβρίου 2014

Την περαιτέρω εξασθένιση της αναπτυξιακής δυναμικής της ευρωπαϊκής οικονομίας προβλέπει ο ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) βάσει των πρόδρομων δεικτών του, ενώ οι προοπτικές είναι σταθερές για τις άλλες μεγάλες οικονομίες και για τις χώρες του ΟΟΣΑ ως σύνολο.

Ο σύνθετος μηνιαίος δείκτης του Οργανισμού, ο οποίος καλύπτει τις 33 χώρες – μέλη του, δείχνει μία επιβράδυνση της ανάπτυξης στη Βρετανία από σχετικά υψηλά επίπεδα, μία απώλειας αναπτυξιακής δυναμικής στην Ιταλία, και τη Γερμανία, αλλά και μία σταθερή δυναμική στη Γαλλία.

Ο συνολικός δείκτης, ο οποίος έχει σχεδιασθεί για να στέλνει από νωρίς μηνύματα για τα σημεία καμπής της οικονομικής δραστηριότητας, ήταν σταθερός στις 100,4 μονάδες, πάνω από τον μακροχρόνιο μέσο όρο των 100 μονάδων. Ο δείκτης για τη Γερμανία υποχώρησε στις 99,5 μονάδες από τις 99,7 τον προηγούμενο μήνα, ενώ στην Ιταλία μειώθηκε στις 101,1 από 101,2 μονάδες. Σταθερή παραμένει η αναπτυξιακή δυναμική στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Κίνα και τη Βραζιλία, αναφέρει ο ΟΟΣΑ σε ανακοίνωσή του.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Π. Μαρινάκης: «Ακούω βερεσέ όσα λέει ο Τσίπρας – Έβαλε πάνω από τριάντα νέους φόρους»

Η δήλωση του Π. Μαρινάκη βάζει ξανά τον Αλέξη Τσίπρα απέναντι στο

Επενδύσεις και κατανάλωση κράτησαν ψηλά την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας – Στο 2% η ανάπτυξη

Η ελληνική οικονομία διατήρησε τη θετική της δυναμική κατά το πρώτο τρίμηνο

Κ. Βελόπουλος: «Εμείς θα κάνουμε €500 αύξηση στους μισθούς, συντάξεις, δώρα»

Ο Κυριάκος Βελόπουλος υποστήριξε ότι μια κυβέρνηση της Ελληνικής Λύσης θα προχωρούσε