Παρών και ο Ντάισελμπλουμ στη συνάντηση Τσίπρα – Γιούνκερ

4 λεπτά ανάγνωση
3 Ιουνίου 2015

Σε “τριμερής” μετατρέπεται η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα και του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ που έχει οριστεί περίπου για τις 9 το βράδυ, καθώς στη συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, θα μετάσχει και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ στον απόηχο της αντίδρασης της Αθήνας στις δηλώσεις του.

Η συνάντηση, που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες, θα έχει αντικείμενο τα σχέδια συμφωνίας που έχουν καταθέσει Αθήνα και δανειστές. Ενδεχομένως να υπάρξει και τηλεδιάσκεψη του Αλέξη Τσίπρα με την γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ και τον γάλλο πρόεδρο Ολάντ μετά τη συνάντηση.

Το Reuters είχε μεταδώσει νωρίτερα ότι η Άνγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ «θα ενημερώσουν τον κ. Τσίπρα τηλεφωνικά για την πρόταση (της πενταμερούς) εντός ωρών».

Ο πρωθυπουργός συνοδεύεται στις Βρυξέλλες από τον αναπληρωτή Οικονομικών Σχέσεων Ευριπίδη Τσακαλώτο, τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

H συμμετοχή του προέδρου του Eurogroup έρχεται και μετά την αντίδραση της Αθήνας στις δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup. “Η Ελλάδα κατέθεσε, τη Δευτέρα βράδυ, επισήμως, στους θεσμούς ένα πλήρες, ενιαίο και συμπαγές κείμενο προτάσεων, όπως, άλλωστε, όριζε και η απόφαση της 20ης Φεβρουαρίου”, δήλωσε το απόγευμα της Τρίτης ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς εκφράζοντας εμμέσως τη δυσφορία του για τις αναφορές του Ολλανδού υπουργού Οικονομικών.

Σημειώνεται ότι σήμερα πραγματοποιείται μέσω τηλεδιάσκεψης και το EuroWorking Group. 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Ράλι με… ρωγμές – Προειδοποίηση για πτώση έως 15% από BofA, επιφυλακτική στάση από Barclays

Οι ευρωπαϊκές αγορές καταγράφουν άνοδο, ωστόσο επενδυτικοί οίκοι προειδοποιούν ότι το ράλι

ΔΝΤ: Θεαματική μείωση του ελληνικού χρέους έως το 2031 – Κάτω από τον μέσο όρο των ανεπτυγμένων οικονομιών

Σε τροχιά εντυπωσιακής αποκλιμάκωσης εισέρχεται το ελληνικό δημόσιο χρέος, σύμφωνα με τις

Ακρίβεια χωρίς φρένο: Η νέα πραγματικότητα σε Ελλάδα και Ευρώπη

Η ακρίβεια δεν υποχωρεί – απλώς αλλάζει μορφή.