Φίλιπ Χάμοντ: Εσωτερικό ζήτημα της Ισπανίας το δημοψήφισμα στην Καταλονία

2 λεπτά ανάγνωση
2 Οκτωβρίου 2017

Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ δήλωσε σήμερα ότι το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, το οποίο σημαδεύτηκε από βίαια επεισόδια, είναι ζήτημα της ισπανικής κυβέρνησης και έκανε έκκληση για αυτοσυγκράτηση.

“Αυτά είναι εσωτερικά ζητήματα της Ισπανίας και της ισπανικής κυβέρνησης και του ισπανικού λαού. Προφανώς και αποδοκιμάζουμε τη βία όπου κι αν συμβαίνει, επιθυμούμε να δούμε τα όποια συνταγματικά ερωτήματα προκύπτουν να επιλύονται με συνταγματικά μέσα”, δήλωσε ο Χάμοντ στον ραδιοφωνικό σταθμό LBC.

“Είναι πολύ σημαντικό να γίνεται παντού σεβαστό το κράτος δικαίου, πάντα θα καλούμε για αυτοσυγκράτηση αλλά είναι ζήτημα του ισπανικού λαού και της ισπανικής κυβέρνησης να επιλύει αυτά τα ζητήματα”.

 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παγκόσμιο sell off στα ομόλογα: Πληθωρισμός, πετρέλαιο και πολιτική κρίση στη Βρετανία τρομάζουν τις αγορές

Ισχυρές πιέσεις καταγράφονται στις διεθνείς αγορές ομολόγων.

Κυρ. Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα δεν θα είναι πλέον η πιο υπερχρεωμένη χώρα στην Ευρώπη»

Οι εξελίξεις στον πόλεμο των ΗΠΑ με το Ιράν ήταν το πρώτο

Γερμανία: Στο 6,3% ο πληθωρισμός χονδρικής τον Απρίλιο

Η Γερμανία καταγράφει νέο κύμα πληθωριστικών πιέσεων, καθώς ο πληθωρισμός χονδρικής εκτινάχθηκε