Πιέσεις στα εμπορεύματα – “Βουτιά” σε commodity currencies

2 λεπτά ανάγνωση
22 Σεπτεμβρίου 2014

Σε κλοιό πιέσεων βρίσκονται τα εμπορεύματα με το χρυσό να προσεγγίζει τα $1.200 και το πετρέλαιο να επιστρέφει στα χαμηλά έτους στα $91.20. Την ίδια ώρα έντονα πτωτικά κινούνται τα Commodity Currencies έναντι του δολαρίου, με το AUD/USD να βρίσκεται στο 0.8875 (-0,60%), το NZD/USD να βρίσκεται στο 0.8115 (-0,06%) και το USD/CAD να ενισχύεται στο 1.0987 (+0,33%).

Στο 1.2840 (+0,07%) κινείται το EUR/USD με το GBP/USD να διακρατά τα κέρδη του στο 1.6329 (+0,27%) και το USD/JPY να κινείται ήπια στο 109.07 (+0,01%).

Στα χρηματιστήρια, οι ευρωπαϊκοί δείκτες καταγράφουν ήπιες απώλειες με εξαίρεση τον ιταλικό FTMIB που υποχωρεί κατά -0,79% και του αγγλικού FTSE που υποχωρεί στις 6.792 μονάδες(-0,67%). Σε αντίθετο κλίμα κινείται ο DAX που καταβάλλει προσπάθεια να γυρίσει σε θετικό έδαφος με τον γερμανικό δείκτη να ενισχύεται στις 9.805 μονάδες (+0,07%) αυτή την ώρα.

Τα σημαντικότερα γεγονότα αναμένονται στις 16:00 από την ομιλία Ντράγκι στις Βρυξέλλες και στη συνέχεια στις 17:00 από τις πωλήσεις υπαρχόντων κατοικιών στις Η.Π.Α και την ίδια ώρα την ανακοίνωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης της Ευρωζώνης.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βουτιά στον χρυσό παρά την εκεχειρία – Στα ύψη η ανησυχία για Ορμούζ, πληθωρισμό και ενέργεια

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του χρυσού, παρά την παράταση της εκεχειρίας μεταξύ

Πετρέλαιο: Υποχώρηση τιμών μετά τις δηλώσεις Τραμπ για εκεχειρία με το Ιράν

Σε τροχιά διόρθωσης οι τιμές του πετρελαίου.
Εκτακτες ειδησεις Ελλαδα

Χρυσός: Ήπια άνοδος στα $4.767

Ανοδική αντίδραση κατέγραψε ο χρυσός, μετά από δύο συνεχόμενες συνεδριάσεις απωλειών.