Πολάκης: «Είναι προφανές το στήσιμο που έχει γίνει… με το γεγονός ότι καπνίζω»

5 λεπτά ανάγνωση
26 Φεβρουαρίου 2019

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στη Βουλή προέβη σε δημόσια εξομολόγηση της εξάρτησής του από το κάπνισμα.

«Είναι προφανές το στήσιμο που έχει γίνει με το γεγονός ότι καπνίζω. Έχω απόλυτη γνώση τι βλάβη μου προκαλεί, και έχω απόλυτη πεποίθηση ότι, όπως έκανα άλλες επιλογές στη ζωή μου, έρχεται η ώρα που θα κάνω και αυτή…», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και πρόσθεσε: «Κανείς νομίζω δεν έχει διαφορετική γνώμη, ότι εκείνο που θα αλλάξει τα πράγματα είναι μια τεράστια εκστρατεία, στις μικρές ηλικίες. Αυτό είναι το σημείο τομή, το σημείο καμπή».

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είπε πως εάν δεν υπάρξει μια συνειδητή, οργανωμένη και στοχευμένη παρέμβαση στις μικρές ηλικίες, δεν θα αλλάξει η συνήθεια και η συμπεριφορά. «Μπορεί να επιβάλλουμε απαγορεύσεις αλλά αυτό δεν είναι λύση για το κάπνισμα. Η λύση είναι να μην το επιλέγεις. Να μαθαίνεις από πολύ μικρός τι σου προκαλεί το κάπνισμα και να μην το επιλέγεις», είπε ο Παύλος Πολάκης και παρατήρησε πως, όπως και ο ίδιος, «υπάρχουν πολλές αντίστοιχες περιπτώσεις καπνιστών που ήταν γιατροί και λόγω του στρες του βιώνουν… ξεθύμαιναν εκεί».

Ο Παύλος Πολάκης επεφύλασσε και την προσωπική του εξομολόγηση για τις φορές που προσπαθούσε να κόψει το τσιγάρο χωρίς αποτέλεσμα: «Εγώ έχω κάνει τρεις απόπειρες να το κόψω. Και τις τρεις φορές, το ξεκίνησα με τον ίδιο τρόπο. Βράδυ, μετά από πολύ βαρύ χειρουργείο. Έτσι έγινε. Αυτό δεν αλλάζει με νόμο».

Η παρέμβαση του Παύλου Πολάκη ήρθε σε συνέχεια αναφοράς του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού ότι «δεν εφαρμόζεται ο αντικαπνιστικός νόμος».

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άδωνις Γεωργιάδης: «Οι δικογραφίες που έχουν έρθει στη Βουλή είναι αστείες»

Αιχμηρή τοποθέτηση πραγματοποίησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας τις δικογραφίες που έχουν διαβιβαστεί

Κ. Μητσοτάκης: Αντεπίθεση με φόντο την αναθεώρηση και εσωκομματικές ισορροπίες

Η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή δεν επιβεβαίωσε την πολιτική αποδόμηση της κυβέρνησης.

Ν. Ανδρουλάκης: «Την ευθύνη για όλα τα σκάνδαλα τη φέρετε εσείς προσωπικά κ. Μητσοτάκη – Οδηγήσατε τη χώρα σε θεσμική και αξιακή κρίση»

Σε ευθεία επίθεση στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, εστίασε εξ αρχής την ομιλία