Α. Πορτοσάλτε: «Τα κόμματα ψηφίζονται επειδή έχουν μια προγραμματική άποψη, μόνο στην Ελλάδα του καφενείου ψηφίζουμε γενικώς»

1 λεπτό ανάγνωση
27 Απριλίου 2026
Please go to your Post editor » Post Settings » Post Formats tab below your editor to enter video URL.

Ο Άρης Πορτοσάλτε άσκησε αιχμηρή κριτική στον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνεται η εκλογική συμπεριφορά στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι τα πολιτικά κόμματα οφείλουν να κρίνονται πρωτίστως με βάση το πρόγραμμα και τις συγκεκριμένες πολιτικές προτάσεις τους.

Όπως ανέφερε, σε ώριμες δημοκρατίες οι πολίτες επιλέγουν με κριτήριο τις θέσεις και το σχέδιο διακυβέρνησης, ενώ στην ελληνική πραγματικότητα συχνά επικρατεί μια πιο γενική και επιφανειακή προσέγγιση, την οποία χαρακτήρισε ως «λογική καφενείου», υπονοώντας έλλειψη ουσιαστικής αξιολόγησης των πολιτικών επιλογών.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Α. Πορτοσάλτε: «Πιστεύω ότι οι εκλογές θα γίνουν άνοιξη του 2027»

Ο Άρης Πορτοσάλτε εκτίμησε ότι οι επόμενες εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν την

Α. Πορτοσάλτε για Σ. Φάμελλο: «Ένας φουκαράκος, απελπισμένος – Ένα κόμμα που δεν υπάρχει»

Ο Άρης Πορτοσάλτε χαρακτήρισε τον Σωκράτη Φάμελλο «έναν φουκαράκο, απελπισμένο», ενώ υποστήριξε

Α. Πορτοσάλτε για Τσίπρα: «Την απατεωνιά την έχει έμφυτη»

Ο Άρης Πορτοσάλτε σχολιάζει την έκφραση του Αλέξη Τσίπρα μόλις είδε το