Προβληματισμός από τη στάση του ΔΝΤ στη συμφωνία

5 λεπτά ανάγνωση
15 Ιουλίου 2015

Την ώρα που ο χρόνος λιγοστεύει και η ελληνική κυβέρνηση θα προσπαθήσει να περάσει τα μέτρα από τη Βουλή, φαίνεται ότι υπάρχει ένα εμπόδιο το οποίο ακούει στο όνομα: ΔΝΤ.

Χθεσινές δηλώσεις ανώτατου αξιωματούχου του ΔΝΤ έδειχναν την εμφανή ενόχληση του Ταμείου για τη συμφωνία η οποία επιτεύχθηκε στις Βρυξέλλες. Το ΔΝΤ τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία βιώσιμη λύση για την Ελλάδα η οποία δεν περιλαμβάνει «βαθύ» κούρεμα του χρέους. Επιπλέον, τονίστηκε ότι το κούρεμα που χρειάζεται η Ελλάδα είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό το οποίο η ΕΕ θα μπορούσε να εξετάσει. Όλα αυτά διατηρούν αυξημένη την αβεβαιότητα σχετικά με τη συμφωνία και αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο το EUR/USD συνεχίζει να δέχεται πιέσεις μετά από την ανακοίνωση της συμφωνίας.

  • Άνοδος 7,0% για το ΑΕΠ δεύτερου τριμήνου της Κίνας, έναντι εκτιμήσεων για 6,8%.
  • Άνοδος 10,6% για τις λιανικές πωλήσεις τον Ιούνιο στην Κίνα, έναντι εκτιμήσεων για 10,2%.
  • Σύμφωνα με δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, δεν προτίθεται να προχωρήσει στην προκήρυξη εκλογών.
  • Ισχυρότατα κέρδη για τη στερλίνα μετά την ομιλία Carney, ο οποίος έφερε ακόμα πιο κοντά την πρώτη αύξηση των επιτοκίων.
  • Κέρδη και για το πετρέλαιο που θα επιχειρήσει να κινηθεί προς τα $55,00.

Ανάλυση αγοράς

GBP/USD – Άνοιγμα: 1,5486 Υψηλό: 1,5638 Χαμηλό: 1,5450 Κλείσιμο: 1,5635

15 07 15 gbpusd

Η ισοτιμία σημείωσε πολύ μεγάλα κέρδη μετά την ομιλία του Carney καθώς οι επενδυτές έδειξαν να αιφνιδιάζονται με αποτέλεσμα να προχωρήσουν σε μαζικές αγορές. Η ισοτιμία επιβεβαίωσε την ανοδική της τάση καθώς έχει καταφέρει να παραμείνειπάνω από τους ΚΜΟ 50 και 200 ημερών και ο επόμενος στόχος είναι στα 1,5770. Πιθανές διορθωτικές κινήσεις προς τα 1,5550 θα τις χρησιμοποιήσουμε για νέες αγορές. Θετικές και οι ενδείξεις από ROC, Vol, ενώ θετική είναι και η εικόνα παρατηρώντας το «χάρτη» της στερλίνας.

 

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

1,5610                 1,5675
1,5580                 1,5700
1,5550                 1,5730
1,5525                 1,5755

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Forza Grecia! Χρονιά-ορόσημο για το ελληνικό χρέος το 2026

Χρονιά ορόσημο για το ελληνικό χρέος θα αποτελέσει το 2026 καθώς η

Ευρώπη: Σκιά επιβράδυνσης στην ανάπτυξη – Πιέσεις από ενέργεια και επιτόκια

Αυξανόμενη ανησυχία προκαλούν οι ενδείξεις επιβράδυνσης της οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρωζώνη.

Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στην ΕΕ στη μείωση του χρέους με πτώση ρεκόρ 67 μονάδων

Τη μεγαλύτερη μείωση δημοσίου χρέους μεταξύ των «27» της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταγράφει