Ρ. Στράουχ: Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις

4 λεπτά ανάγνωση
12 Οκτωβρίου 2018

Οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα δίνουν ήδη καρπούς, η χώρα επιστρέφει σε θετική ανάπτυξη και υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό, ανέφερε ο Ρολφ Στράουχ, επικεφαλής οικονομολόγος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) σε ομιλία του στο Μπαλί της Ινδονησίας, όπου διεξάγεται η ετήσια σύνοδος του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζα.

“Ο ESM στήριξε πέντε χώρες, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Κύπρο και την Ελλάδα. Όλες οι χώρες βγήκαν επιτυχώς από τα προγράμματά τους. Η Ελλάδα ήταν η τελευταία που το έκανε. Αυτό συνεπαγόταν μια τεράστια προσπάθεια σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη – ο EMS και το EFSF (Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας) παρείχαν υποστήριξη ύψους σχεδόν 204 δισεκατομμυρίων ευρώ κατά τα χρόνια της κρίσης. Αλλά ήταν επίσης μια μεγάλη προσπάθεια εκ μέρους του ελληνικού λαού. Απομένουν ακόμη να γίνουν πολλά. Αλλά βλέπουμε ότι οι μεταρρυθμίσεις ήδη αποφέρουν καρπούς.

Η χώρα επιστρέφει σε θετική ανάπτυξη και υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό. Τώρα είναι σημαντικό να συνεχίσει η Ελλάδα τις μεταρρυθμίσεις, να ενδυναμώσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών, να διασφαλίσει την πρόσβαση στις αγορές και να σταθεί ξανά πλήρως στα δικά της πόδια”, ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Ρολφ Στράουχ.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γ. Χαντζηνικολάου (Τράπεζα Πειραιώς): Με ρευστότητα και γνώση, οι τράπεζες στηρίζουν την οικονομία

Ο Γιώργος Χαντζηνικολάου τόνισε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών ότι η πιστωτική

Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στην ΕΕ στη μείωση του χρέους με πτώση ρεκόρ 67 μονάδων

Τη μεγαλύτερη μείωση δημοσίου χρέους μεταξύ των «27» της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταγράφει

Εκταμίευση πόρων ύψους €1,18 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προς την Ελλάδα

Στην εκταμίευση πόρων ύψους 1,18 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και