Ραχόι: Άκυρη η συνεδρίαση της Δευτέρας

3 λεπτά ανάγνωση
5 Οκτωβρίου 2017

Η κυβέρνηση της Ισπανίας απαγόρευσε, το απόγευμα της Πέμπτης, συνεδρίαση του περιφερειακού κοινοβουλίου της Καταλονίας, η οποία πρόκειται να διεξαχθεί την Δευτέρα και η οποία αναμένεται να ψηφίσει υπέρ της μονομερούς κήρυξης ανεξάρτησίας της περιφέρειας από το Βασίλειο της Ισπανίας.

Νωρίτερα, ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι κάλεσε τον πρόεδρο της τοπικής κυβέρνησης (Τζενεραλιτάτ) της Καταλονίας Κάρλες Πουτζεμόντ να εγκαταλείψει τα σχέδιά του να ανακηρύξει μονομερώς την ανεξαρτησία της περιφέρειάς του από την Ισπανία «για να αποφύγει μεγαλύτερα κακά».

Σε συνέντευξή του στο ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων EFE, ο κ. Ραχόι δήλωσε ότι η λύση στην καταλανική κρίση είναι μια ταχεία επιστροφή στη νομιμότητα και «μια δήλωση το συντομότερο δυνατόν ότι δεν θα υπάρξει μονομερής ανακήρυξη ανεξαρτησίας, επειδή έτσι θα αποφεύγονταν επίσης μεγαλυτερα κακά», δήλωσε ο επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης χωρίς να επεκταθεί.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΗ – PPC blue Ρουμανίας: Εγκαθιστούν 106 σημεία ταχείας και υπερταχείας φόρτισης σε μεγάλες ευρωπαϊκές διαδρομές

Νέα ευρωπαϊκή χρηματοδότηση εξασφάλισαν από κοινού η ΔΕΗ και η PPC blue

Εκτινάχθηκε το κόστος δανεισμού – Πιέσεις σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ιαπωνία

Ισχυρές πιέσεις καταγράφονται στις διεθνείς αγορές ομολόγων.

Κυρ. Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα δεν θα είναι πλέον η πιο υπερχρεωμένη χώρα στην Ευρώπη»

Οι εξελίξεις στον πόλεμο των ΗΠΑ με το Ιράν ήταν το πρώτο