Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέα ελάφρυνση χρέους αλλά μεταρρυθμίσεις

3 λεπτά ανάγνωση
9 Φεβρουαρίου 2017

Το ελληνικό χρέος δεν είναι αιτία ανησυχίας, παρά το κάλεσμα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για «σημαντική ελάφρυνσή» του, τονίζει ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγλινγκ.

Σε άρθρο του στους «Financial Times», ο κ. Ρέγκλινγκ αποδίδει τις απαισιόδοξες προβλέψεις του Ταμείου στο γεγονός ότι οι αναλυτές του δεν έχουν κατορθώσει ακόμα να συνυπολογίσουν τα πλεονεκτήματα που απολαμβάνει η Ελλάδα ως μέλος της ευρωζώνης και τις εγγυήσεις που έχουν δώσει οι εταίροι της.

«Η λύση για την Ελλάδα δεν έγκειται σε περαιτέρω ελάφρυνση χρέους, αλλά στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων», τονίζει, επισημαίνοντας μάλιστα πως η χώρα μας έχει λάβει μεγαλύτερη βοήθεια για απομείωση του χρέους σε σχέση με οποιαδήποτε άλλο κράτος στην ιστορία.

Επισημαίνει πως το «κούρεμα» που υπέστησαν οι ιδιώτες πιστωτές το 2012 σε συνδυασμό με τις διευκολύνσεις που έχουν δεχτεί οι Ευρωπαίοι διασφαλίζουν πως το κόστος εξυπηρέτησης του ελληνικού χρέους συγκαταλέγεται στα χαμηλότερα στην Ευρώπη, και θα μείνει έτσι «για πολύ καιρό».
 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

S&P: Ενεργειακό σοκ φέρνει πληθωρισμό 5% – Κίνδυνος ύφεσης στην Ευρώπη – Στο επίκεντρο η Ελλάδα

Η ενεργειακή κρίση από τη Μέση Ανατολή ανατρέπει την ανάκαμψη της Ευρώπης,

ΔΝΤ: Χαμηλώνει στο 1,8% την ανάπτυξη για το 2026 – Προειδοποίηση για επιπτώσεις από τη Μέση Ανατολή

Σε αναθεώρηση προς τα κάτω των εκτιμήσεών του για την ελληνική οικονομία

Τράπεζα Πειραιώς: Σε περιβάλλον αυξημένων προκλήσεων η παγκόσμια οικονομία

Με τη σύρραξη στη Μέση Ανατολή να μετρά ήδη τρεις εβδομάδες και,