Roubini: Μπορεί να καταρρεύσει η κυβέρνηση στην Ελλάδα

4 λεπτά ανάγνωση
2 Σεπτεμβρίου 2013

Πιθανότητες για κατάρρευση της ελληνικής κυβέρνησης, της ιταλικής, καθώς και αύξηση του πολιτικού ρίσκου στην Ισπανία και στην Πορτογαλία, «βλέπει» σε νέο του άρθρο ο οικονομολόγος Nouriel Roubini.

Σύμφωνα με άρθρο του στο Project Syndicate που αναδημοσιεύεται από πολλά μέσα ενημέρωσης, η παγκόσμια οικονομία αντιμετωπίζει σήμερα πολλά μια κατάσταση «γνωστή-άγνωστη», μεγάλο μέρος της οποίας προέρχεται από την αβεβαιότητα των πολιτικών.

Σε ό,τι αφορά την Ευρώπη και την ευρωζώνη, οι γενικές εκλογές στη Γερμανία αναμένεται να διατηρήσουν τον τρέχοντα κυβερνητικό συνασπισμό των Χριστιανοδημοκρατών της Καγκελαρίου Angela Merkel και των Ελεύθερων Δημοκρατών. Σε αυτή την περίπτωση, οι γερμανικές πολιτικές σε σχέση με την ευρωζώνη δεν θα αλλάξουν, παρά την κόπωση της λιτότητας και τη κόπωση των διασώσεων στον πυρήνα της ευρωζώνης.

«Πολιτικά ρίσκα στην περιφέρεια της ευρωζώνης περιλαμβάνουν την κατάρρευση της ιταλικής κυβέρνησης και νέες εκλογές ως αποτέλεσμα των νομικών ζητημάτων που αντιμετωπίζει ο πρώην πρωθυπουργός Silvio Berlusconi. Ο ελληνικός κυβερνητικός συνασπισμός θα μπορούσε επίσης να καταρρεύσει, ενώ και οι πολιτικές εντάσεις μπορεί να αυξηθούν ακόμη περισσότερο στην Ισπανία και την Πορτογαλία», επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΔ: Συνέδριο restart για τρίτη τετραετία και εκλογική αντεπίθεση

Με το βλέμμα στις επόμενες εθνικές εκλογές, η ΝΔ ανοίγει σήμερα το

Μ. Σαλμάς: «Ο πρωθυπουργός δεν έχει καταλάβει τι του λέει η κοινωνία»

Ο Μάριος Σαλμάς άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Κυριάκο

Κυρ. Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα δεν θα είναι πλέον η πιο υπερχρεωμένη χώρα στην Ευρώπη»

Οι εξελίξεις στον πόλεμο των ΗΠΑ με το Ιράν ήταν το πρώτο