Π. Ρούτσι για ιατροδικαστές: «Όταν δεν ξέρουν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους πως να τους έχουμε εμπιστοσύνη;»

2 λεπτά ανάγνωση
25 Φεβρουαρίου 2026
Please go to your Post editor » Post Settings » Post Formats tab below your editor to enter video URL.

Η τοποθέτηση του Πάνου Ρούτσι για τους ιατροδικαστές, με τη φράση «όταν δεν ξέρουν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους», προκαλεί εύλογες αντιδράσεις.

Και αυτό γιατί υιοθετεί έναν γενικευτικό και απαξιωτικό τόνο απέναντι σε έναν ολόκληρο επιστημονικό κλάδο.

Η αμφισβήτηση θεσμών και επαγγελματιών απαιτεί τεκμηρίωση και συγκεκριμένα στοιχεία, όχι συνολικές κρίσεις που ενδέχεται να υπονομεύσουν την εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη.

Σε ένα τόσο ευαίσθητο πεδίο, όπου οι ιατροδικαστικές εκθέσεις συνδέονται με ποινικές διαδικασίες και ανθρώπινες ζωές, η δημόσια ρητορική οφείλει να είναι προσεκτική και υπεύθυνη.

Η κριτική είναι θεμιτή, όμως όταν διατυπώνεται με απόλυτο τρόπο, κινδυνεύει να μετατραπεί σε πολιτική εργαλειοποίηση ενός σοβαρού ζητήματος, αντί να συμβάλει σε ουσιαστική βελτίωση και θεσμική ενίσχυση.


Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Π. Ασλανίδης: Πήρε αποστάσεις από την πρωτοβουλία της Μ. Καρυστιανού – Κάνει λόγο για θεατρινισμούς

Νέες τριβές φαίνεται πως αναδύονται γύρω από τις πρωτοβουλίες που έχουν αναπτυχθεί

«…Πάνω στη σκηνή η σύγχρονη Κρουέλα ντε Βιλ της “υποπολιτικής”»

Κι έφτασε η στιγμή, που μας … επιτρέπεται επισήμως να κρίνουμε την

Ν. Μαστοράκης για κόμμα Καρυστιανού: «Η Κάρυ μετάλλαξε μια προσωπική τραγωδία σε πανελλήνιο ρεζίλι»

Ο Νίκος Μαστοράκης τοποθετήθηκε με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο απέναντι στη Μαρία Καρυστιανού,