Σαμαράς: Ο κ. Τσίπρας έφερε τη χώρα σε απόλυτο αδιέξοδο

3 λεπτά ανάγνωση
27 Ιουνίου 2015

Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς με αφορμή την απόφαση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει πως «ο κ. Τσίπρας έφερε τη χώρα σε απόλυτο αδιέξοδο, ανάμεσα σε μια απαράδεκτη συμφωνία και στην έξοδο από την Ευρώπη».

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά «η απαράδεκτη συμφωνία των “θεσμών”, ελάχιστα διαφέρει από εκείνη που ο ίδιος πρότεινε πριν λίγες μέρες» και επισημαίνει πως «σήμερα ο κ. Τσίπρας οδηγεί σε δημοψήφισμα με ερώτημα ουσιαστικά Ναι ή Όχι στην Ευρώπη» προτείνοντας, όπως λέει, «ρήξη με όλους τους εταίρους και έξοδο από το ευρώ».

Ο κ. Σαμαράς χαρακτηρίζει τον κ. Τσίπρα «μοιραίο, αδύναμο και ανεύθυνο» και τον κατηγορεί πως απομονώνει τη χώρα από την Ευρώπη, διχάζει τον Ελληνικό λαό και ρίχνει στις πλάτες του τις ευθύνες που δεν μπορεί να αναλάβει ο ίδιος. «Η ευρωπαϊκή ταυτότητα είναι κατάκτηση της Ελλάδας. Και η Νέα Δημοκρατία προφανώς τάσσεται με το μέτωπο της Δημοκρατίας και της Ευρώπης. Όχι υπέρ εκείνης ή της άλλης συμφωνίας. Αλλά υπέρ της Ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας. Γιατί κάθε άλλη θέση θα ήταν ολέθρια, κοινωνικά και εθνικά για την Πατρίδα μας» τονίζει ο κ. Σαμαράς.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στην ΕΕ στη μείωση του χρέους με πτώση ρεκόρ 67 μονάδων

Τη μεγαλύτερη μείωση δημοσίου χρέους μεταξύ των «27» της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταγράφει

Εκταμίευση πόρων ύψους €1,18 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προς την Ελλάδα

Στην εκταμίευση πόρων ύψους 1,18 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και

ΔΝΤ: Θεαματική μείωση του ελληνικού χρέους έως το 2031 – Κάτω από τον μέσο όρο των ανεπτυγμένων οικονομιών

Σε τροχιά εντυπωσιακής αποκλιμάκωσης εισέρχεται το ελληνικό δημόσιο χρέος, σύμφωνα με τις