Σε χαμηλό 13 ετών η τιμή του πετρελαίου

2 λεπτά ανάγνωση
18 Ιανουαρίου 2016

Aρκετά κάτω από το ψυχολογικό όριο των 30 δολαρίων εξακολουθεί να κινείται το πετρέλαιο, το οποίο δέχεται νέες πιέσεις μετά την άρση των διεθνών κυρώσεων εις βάρος του Ιράν.

Συγκεκριμένα, τα συμβόλαια WTI υποχωρούν κατά 2,07% στα 28,81 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας το χαμηλότερο επίπεδο από το 2003. Τα συμβόλαια Brent στο χρηματιστήριο του Λονδίνου καταγράφουν πτώση κατά 2,66% στα 28,17 δολάρια ανά βαρέλι.

Η άρση των ιρανικών κυρώσεων εντείνει τους φόβος για περαιτέρω αύξηση της παγκόσμιας παραγωγής αργού, με τους αναλυτές να αναμένουν διολίσθηση του βαρελιού στα επίπεδα των 25 δολαρίων.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, η επανένταξη του Ιράν στο παγκόσμιο «παιχνίδι» του πετρελαίου θα επιφέρει αύξηση της ημερήσιας παραγωγής κατά 0,5 εκατ. βαρέλια. 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΕΚΤ ανεβάζει τα επιτόκια στο 2,5% – Τί σημαίνει για αγορές, οικονομίες και δανειολήπτες

Σε νέα αύξηση των επιτοκίων προχώρησε, η ΕΚΤ.

Παγκόσμιο σοκ στα ομόλογα: Το πετρέλαιο εκτοξεύει τις αποδόσεις σε υψηλά δεκαετιών

Νέο κύμα πωλήσεων χτυπά τις διεθνείς αγορές ομολόγων.

Το Brent σπάει τα $100 και πυροδοτεί νέο κύμα ανησυχίας

Το πετρέλαιο Brent κρατά την τιμή του πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι και εντείνει