SocGen: Η αδύναμη κερδοφορία υπονομεύει την bull market

4 λεπτά ανάγνωση
19 Φεβρουαρίου 2014

Η αναζήτηση για υψηλότερες αποδόσεις και η χαλαρή νομισματική πολιτική, συνεχίζουν να στηρίζουν τις μετοχές, αλλά τα αδύναμα εταιρικά κέρδη υπονομεύουν το bull run, όπως επισημαίνουν οι στρατηγικοί αναλυτές της Societe Generale.

Οι παγκόσμιες αγορές μετοχών έχουν ανακάμψει μετά από μια κακή αρχή του έτους , με τον δείκτη MSCI World να σημειώνει άνοδο 5,3% κατά τις τελευταίες 9 συνεδριάσεις. Ωστόσο , Societe Generale υποστηρίζει ότι η αισιοδοξία είναι λάθος εάν δεν υπάρξει ανάκαμψη της κερδοφορίας των εταιρειών.

«Ο ενθουσιασμός για τις μετοχές συνεχίζει να οδηγείται από την έλλειψη αποδόσεων σε άλλα assets και της άποψης ότι οι κεντρικές τράπεζες θα ακολουθούν υποστηρικτικές για τα χρηματιστήρια, νομισματικέ πολιτικές, με πολύ χαμηλά επιτόκια», όπως σημειώνουν οι αναλυτές της Societe Generale.«Αλλά οι μετοχές εξακολουθούν να κινδυνεύουν να υπονομευθούν από τα κακά θμελιώδη μεγέθη».

Η Societe Generale προειδοποιεί για τις επιπτώσει στις τιμές των μετοχών, που θα έχει η τρέχουσα ανιαρή σεζόν κερδοφορίας, με την τάση της μελλοντικής κερδοφορίας να είναι αρνητική ή τουλάχιστον σταθερή.

Ο δείκτης MSCI της Ευρωζώνης , ο οποίος έχει ενιχυθεί κατά 50% από τη δέσμευση του Μάριο Ντράγκι τον Ιούλιο του 2012 ότι θα κάνει ότι χρειαστεί για να στηρίξει το ευρώ, ακόμη και αν η κερδοφορία έχει μειωθεί 10% και συνεχίζει να μειώνεται.

Η άνοδος των τιμών των μετοχών για να αποδειχθεί βιώσιμη θα πρέπει να υπάρξει βελτίωση και της κερδοφορίας των εταιρειών, όπως καταλήγει η SocGen.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνέχεια του ράλι ή απότομη διόρθωση; Μάχη των ταύρων με τις Κασσάνδρες για το μέλλον των αγορών

Ένα από τα μεγάλα παράδοξα των τελευταίων ετών είναι πως οι αγορές

HSBC: Γιατί η bull market δεν τελείωσε – Οι αγορές που προτιμά έως το τέλος του 2026

Οι επενδυτές βρήκαν αρκετές αφορμές για να αμφισβητήσουν τη διάρκεια της bull

Πόσο θα κρατήσει η bull market του ελληνικού Χρηματιστηρίου

Οι επενδυτές δηλώνουν παρόντες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, έστω και αν βρισκόμαστε στα