Σόιμπλε: H Λαγκάρντ να σεβαστεί την «περιορισμένη εντολή» της ΕKT

3 λεπτά ανάγνωση
5 Νοεμβρίου 2019

Την προσδοκία του ότι η νέα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Κριστίν Λαγκάρντ θα εφαρμόσει μία «πολύ λογική» νομισματική πολιτική που θα σέβεται τα όρια της εντολής της ΕΚΤ, εξέφρασε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και νυν πρόεδρος της Βουλής της χώρας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στο Reuters.

Όπως σημειώνει το πρακτορείο, τα σχόλια του Σόιμπλε, ενός ένθερμου επικριτή της πολύ χαλαρής νομισματικής πολιτικής – των αρνητικών επιτοκίων και των προγραμμάτων αγορών ομολόγων – της ΕΚΤ, αναδεικνύουν τη δυσκολία που θα έχει η Λαγκάρντ να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των μελών της Ευρωζώνης που παρέλαβε από τον προκάτοχό της Μάριο Ντράγκι.
 
Μιλώντας από το γραφείο του, στο κτίριο του Ράιχσταγκ της γερμανικής Βουλής, ο Σόιμπλε τόνισε τους προσωπικούς δεσμούς του με τη Λαγκάρντ, με την οποία είχε συνεργαστεί στενά κατά τη διάρκεια της κρίσης της Ευρωζώνης, όταν αυτή ήταν υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας και στη συνέχεια γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρώπη: Σκιά επιβράδυνσης στην ανάπτυξη – Πιέσεις από ενέργεια και επιτόκια

Αυξανόμενη ανησυχία προκαλούν οι ενδείξεις επιβράδυνσης της οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρωζώνη.

ΕΚΤ: Σενάρια για αύξηση επιτοκίων τον Ιούνιο – Ανατροπή προσδοκιών στις αγορές

Ανατροπή στο βασικό σενάριο των αγορών καταγράφεται για την European Central Bank.

Στασιμοπληθωρισμός στην Ευρώπη: Ο εφιάλτης της οικονομίας επιστρέφει

Ανησυχία προκαλεί στην ευρωπαϊκή οικονομία η αυξανόμενη πιθανότητα εμφάνισης στασιμοπληθωρισμού.