Σόιμπλε: «Ο δημαγωγικός λαϊκισμός δεν είναι μόνο πρόβλημα της Αμερικής»

3 λεπτά ανάγνωση
10 Νοεμβρίου 2016

«Ο δημαγωγικός λαϊκισμός δεν είναι μόνο πρόβλημα της Αμερικής» γράφει, μεταξύ άλλων, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανκ Σόιμπλε, σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Bild.

«Και αλλού στη Δύση οι πολιτικές αντιπαραθέσεις βρίσκονται σε μιαν ανησυχητική κατάσταση» επισημαίνει ο Β. Σόιμπλε, ενώ εκτιμά ότι μια από τις αιτίες του διογκούμενου λαϊκισμού είναι «το γεγονός ότι οι ελίτ της πολιτικής, της οικονομίας και της κοινωνίας δεν δίνουν πάντα την καλύτερη εικόνα».

Επιπλέον, οι διαδικασίες λήψης των αποφάσεων δεν είναι πάντοτε κατανοητές. Σε αυτό προστίθεται και η επίδραση της διαμόρφωση γνώμης από το διαδίκτυο, όπου «είναι απολύτως αδιάφορο εάν οι ισχυρισμοί είναι βάσιμοι, σημαντικό είναι να προκαλείται ο σωστός βαθμός οργής» γράφει επικριτικά ο Σόιμπλε. Θεωρεί δε ότι είναι αναγκαία η πολιτισμένη συζήτηση, τονίζοντας χαρακτηριστικά: “Καθένας πρέπει να είναι διατεθειμένος να θέλει να μάθει. Εάν είμαστε ανοικτοί στην άποψη του άλλου και την αλλαγή γνώμης τότε ο λαϊκισμός θα τα βρει σκούρα,” γράφει χαρακτηριστικά ει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επενδύσεις και κατανάλωση κράτησαν ψηλά την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας – Στο 2% η ανάπτυξη

Η ελληνική οικονομία διατήρησε τη θετική της δυναμική κατά το πρώτο τρίμηνο

Κ. Βελόπουλος: «Εμείς θα κάνουμε €500 αύξηση στους μισθούς, συντάξεις, δώρα»

Ο Κυριάκος Βελόπουλος υποστήριξε ότι μια κυβέρνηση της Ελληνικής Λύσης θα προχωρούσε

Όταν οι γυναίκες εγκατέλειψαν τη θηλυκότητα

«Ο άνδρας χωρίς γυναικεία φροντίδα επιστρέφει στην αγριότητά του» παρατηρεί ο Αμερικανός