Σόιμπλε: Ο Ερντογάν «θέτει σε κίνδυνο μια διαμορφωμένη σχέση αιώνων»

3 λεπτά ανάγνωση
24 Ιουλίου 2017

Ο Ερντογάν με τη συμπεριφορά του διακινδυνεύει τις μακροχρόνιες σχέσεις της χώρας του με τη Γερμανία δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, την ώρα που ολοένα μεγαλώνει η ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες του ΝΑΤΟ. «Θέτει σε κίνδυνο μια διαμορφωμένη σχέση αιώνων» τόνισε στην εφημερίδα Bild.

«Είναι δραματικό αυτό που συμβαίνει καθώς υπάρχουν πολλά που μας συνδέουν. Αλλά δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να μας εκβιάζουν» πρόσθεσε ο κ Σόιμπλε.

Σημειώνεται ότι οι σχέσεις της Γερμανίας και της Τουρκίας επιδεινώθηκαν όταν οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν έξι ακτιβιστές, υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μεταξύ αυτών και ενός Γερμανού, στο πλαίσιο των διώξεων που λαμβάνουν χώρα στην Τουρκία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είπε την Κυριακή ότι η συμπεριφορά της Τουρκίας είναι μη αποδεκτή και ότι η Γερμανία έχει καθήκον να προστατέψει τους πολίτες της και της εταιρείες της αλλά επίσης θέλει να ενισχύσει τις διμερείς σχέσεις της.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στην ΕΕ στη μείωση του χρέους με πτώση ρεκόρ 67 μονάδων

Τη μεγαλύτερη μείωση δημοσίου χρέους μεταξύ των «27» της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταγράφει

Ευρωπαϊκές μετοχές: Ράλι με… ρωγμές – Προειδοποίηση για πτώση έως 15% από BofA, επιφυλακτική στάση από Barclays

Οι ευρωπαϊκές αγορές καταγράφουν άνοδο, ωστόσο επενδυτικοί οίκοι προειδοποιούν ότι το ράλι

ΔΝΤ: Θεαματική μείωση του ελληνικού χρέους έως το 2031 – Κάτω από τον μέσο όρο των ανεπτυγμένων οικονομιών

Σε τροχιά εντυπωσιακής αποκλιμάκωσης εισέρχεται το ελληνικό δημόσιο χρέος, σύμφωνα με τις