Σόιμπλε: Σε κίνδυνο ασφάλειας για την Ευρώπη μπορεί να εξελιχθεί η ανεργία

3 λεπτά ανάγνωση
25 Ιουνίου 2013

Κίνδυνο για την ευρωπαϊκή ασφάλεια θα μπορούσε να αποτελέσει η ανεργία, προειδοποίησε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας χθες το βράδυ σε εκδήλωση της Γερμανικής Ακαδημίας για την πολιτική ασφάλειας.

«Η σπίθα μπορεί να ανάψει γρήγορα», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε, αναφερόμενος στις πρόσφατες διαδηλώσεις στην Στοκχόλμη και πρόσθεσε ότι είναι άγνωστο για πόσο ακόμη θα είναι ήσυχη η ισπανική νεολαία. Εκτίμησε δε ότι η μεγάλη ανεργία των νέων στην Ισπανία δεν αποτελεί απλώς πρόβλημα για τους Ισπανούς, αλλά και για την νομιμοποίηση της ευρωπαϊκής πολιτικής.

«Για να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα, είναι σημαντικό να σταθεροποιηθούν οι χρηματοπιστωτικές αγορές και η οικονομία», τόνισε ο κ. Σόιμπλε και ανέδειξε την σημασία εμβάθυνσης της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, όχι μόνο στην οικονομική και δημοσιονομική πολιτική, αλλά και στην εξωτερική πολιτική και την πολιτική ασφάλείας.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΗ – PPC blue Ρουμανίας: Εγκαθιστούν 106 σημεία ταχείας και υπερταχείας φόρτισης σε μεγάλες ευρωπαϊκές διαδρομές

Νέα ευρωπαϊκή χρηματοδότηση εξασφάλισαν από κοινού η ΔΕΗ και η PPC blue

Εκτινάχθηκε το κόστος δανεισμού – Πιέσεις σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ιαπωνία

Ισχυρές πιέσεις καταγράφονται στις διεθνείς αγορές ομολόγων.

Κυρ. Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα δεν θα είναι πλέον η πιο υπερχρεωμένη χώρα στην Ευρώπη»

Οι εξελίξεις στον πόλεμο των ΗΠΑ με το Ιράν ήταν το πρώτο