Σουλτς: Επιθυμώ να παραμείνω πρόεδρος του SPD ακόμη και μετά από ήττα στις εκλογές

3 λεπτά ανάγνωση
8 Αυγούστου 2017

Ο ηγέτης του συγκυβερνώντος, κεντροαριστερού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας (SPD) Μάρτιν Σουλτς, αντίπαλος της κεντροδεξιάς καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στις βουλευτικές εκλογές, δήλωσε ότι θα επιθυμούσε να παραμείνει στην θέση του προέδρου του κόμματός του, ακόμα και αν χάσει στην εκλογική αναμέτρηση της 24ης Σεπτεμβρίου.

«Φυσικά θα επιδιώξω την επανεκλογή μου στο επόμενο συνέδριο του κόμματος», διαβεβαίωσε ο τέως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του ομίλου μέσων ενημέρωσης RND, όπου απάντησε σε ερώτηση σχετικά με το τι προτίθεται να κάνει στην περίπτωση μιας ήττας.

«Θα ήταν χρήσιμο για το SPD οι θητείες των ηγετών του να είναι μακροβιότερες», τόνισε ο ίδιος.

Ο Μάρτιν Σουλτς εξελέγη στην ηγεσία των Σοσιαλδημοκρατών με ποσοστό 100% στο συνέδριο του SPD τον Μάρτιο. Λίγο αφού του δόθηκε το χρίσμα στα τέλη Ιανουαρίου, τα ποσοστά των Σοσιαλδημοκρατών κατέγραψαν άνοδο άνω του 10% στις δημοσκοπήσεις, ωστόσο έκτοτε υποχώρησαν στα προηγούμενα επίπεδα.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΗ – PPC blue Ρουμανίας: Εγκαθιστούν 106 σημεία ταχείας και υπερταχείας φόρτισης σε μεγάλες ευρωπαϊκές διαδρομές

Νέα ευρωπαϊκή χρηματοδότηση εξασφάλισαν από κοινού η ΔΕΗ και η PPC blue

Εκτινάχθηκε το κόστος δανεισμού – Πιέσεις σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ιαπωνία

Ισχυρές πιέσεις καταγράφονται στις διεθνείς αγορές ομολόγων.

Κυρ. Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα δεν θα είναι πλέον η πιο υπερχρεωμένη χώρα στην Ευρώπη»

Οι εξελίξεις στον πόλεμο των ΗΠΑ με το Ιράν ήταν το πρώτο