Σουλτς: «Χρειαζόμαστε μια ευρωπαϊκή κυβέρνηση»

3 λεπτά ανάγνωση
14 Ιουλίου 2015

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς τάχθηκε σήμερα υπέρ μιας ευρωπαϊκής κυβέρνησης, επιχειρηματολογώντας ότι ορισμένα κεντρικά ζητήματα για την ΕΕ δεν μπορούν πλέον να αντιμετωπίζονται μόνον από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων.

«Τα κεντρικά, σημαντικά ευρωπαϊκά ζητήματα δεν μπορούν πλέον να επιλύονται από τους επικεφαλής των κυβερνήσεων», δήλωσε ο Σουλτς στο εβδομαδιαίο γερμανικό ειδησεογραφικό περιοδικό Stern, την επομένη της συμφωνίας που συνήφθη στις Βρυξέλλες ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της.

«Για αυτό έχουμε ανάγκη κοινοτικούς θεσμούς (…). Έχουμε ανάγκη μια ευρωπαϊκή κυβέρνηση», πρόσθεσε, αναφερόμενος ιδίως στα ζητήματα που άπτονται του διεθνούς εμπορίου, της κλιματικής αλλαγής, της μετανάστευσης, της φοροδιαφυγής και της νομισματικής πολιτικής.

«Βρισκόμαστε χωρίς καμιά αμφιβολία σε μια σοβαρή κρίση», τόνισε ακόμη ο Μάρτιν Σουλτς και πρόσθεσε ότι καταγράφει «πολλή ματαίωση, εξαπάτηση, αμοιβαίες παρεξηγήσεις -σε αυτή την ένταση, αυτό είναι κάτι εντελώς καινούργιο για μένα», επιμένοντας πάντως ότι η Ευρώπη «δεν πεθαίνει».

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Δασμούς ύψους 25% στα εισαγόμενα ευρωπαϊκά οχήματα ανακοίνωσε ο Ντ. Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατέφυγε ξανά σε ένα από τα αγαπημένα του όπλα.

Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στην ΕΕ στη μείωση του χρέους με πτώση ρεκόρ 67 μονάδων

Τη μεγαλύτερη μείωση δημοσίου χρέους μεταξύ των «27» της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταγράφει

Ευρωπαϊκές μετοχές: Ράλι με… ρωγμές – Προειδοποίηση για πτώση έως 15% από BofA, επιφυλακτική στάση από Barclays

Οι ευρωπαϊκές αγορές καταγράφουν άνοδο, ωστόσο επενδυτικοί οίκοι προειδοποιούν ότι το ράλι