Spiegel: Απορρίφθηκε ο προϋπολογισμός της Ιταλίας από την ΕΕ – διαψεύδει ο Έτιγκερ

3 λεπτά ανάγνωση
17 Οκτωβρίου 2018

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Προϋπολογισμού Γκίντερ Έτιγκερ διέψευσε ένα δημοσίευμα που υποστήριζε ότι η Επιτροπή έχει ήδη αποφασίσει να απορρίψει το προσχέδιο του ιταλικού προϋπολογισμού για το 2019 επειδή δεν είναι συμβατό με τους κανόνες της ΕΕ.

“Δεν είπα ότι υπάρχει απόφαση της Κομισιόν για την Ιταλία” έγραψε στο Twitter ο Έτιγκερ, διαψεύδοντας το δημοσίευμα του ιστοτόπου του γερμανικού περιοδικού Spiegel.

“Είναι προσωπική μου άποψη ότι, με βάση τα στοιχεία, είναι πολύ πιθανόν να ζητήσουμε από την Ιταλία να προβεί σε διορθώσεις” στον προϋπολογισμό, πρόσθεσε, διευκρινίζοντας επίσης ότι δεν είπε ποτέ ότι η Κομισιόν σκοπεύει να στείλει μια επιστολή στην Ιταλία για το θέμα αυτό αύριο Πέμπτη ή την Παρασκευή.

Νωρίτερα

Η EE έκρινε ότι ο προϋπολογισμός που κατέθεσε η ιταλική κυβέρνηση για το 2019 δεν ευθυγραμμίζεται με τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Spiegel.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού αναφέρει ότι η επιστολή του Ευρωπαίου επιτρόπου Πιερ Μοσκοβισί, που θα ενημερώνει την ιταλική κυβέρνηση για την απόφαση της Κομισιόν, θα φτάσει στη Ρώμη την Πέμπτη ή την Παρασκευή. 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Ράλι με… ρωγμές – Προειδοποίηση για πτώση έως 15% από BofA, επιφυλακτική στάση από Barclays

Οι ευρωπαϊκές αγορές καταγράφουν άνοδο, ωστόσο επενδυτικοί οίκοι προειδοποιούν ότι το ράλι
Ειδησεις ελληνικου χρηματιστηριου

ΤτΕ: Ταμειακό πλεόνασμα €920 εκατ. εμφάνισε ο προϋπολογισμός στο τρίμηνο

Ταμειακό πλεόνασμα 920 εκατ. ευρώ εμφάνισε ο Προϋπολογισμός (σε επίπεδο Κεντρικής Διοίκησης)

ΔΝΤ: Θεαματική μείωση του ελληνικού χρέους έως το 2031 – Κάτω από τον μέσο όρο των ανεπτυγμένων οικονομιών

Σε τροχιά εντυπωσιακής αποκλιμάκωσης εισέρχεται το ελληνικό δημόσιο χρέος, σύμφωνα με τις