Στα €101, 6 δισ. οι καθαρές υποχρεώσεις της Ελλάδας στην Ευρωζώνη

2 λεπτά ανάγνωση
1 Οκτωβρίου 2015

Οι καθαρές υποχρεώσεις της Ελλάδας προς το σύστημα πληρωμών της Ευρωζώνης, Target 2, μειώθηκαν τον Αύγουστο στα 101,6 δισ. ευρώ από 106,1 δισ. ευρώ τον Ιούλιο, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Το σύστημα Target 2 διευκολύνει τις πληρωμές μεταξύ τραπεζών χωρών της Ευρωζώνης, διοχετεύοντας αυτές μέσω του λογαριασμού που έχει κάθε εθνική κεντρική τράπεζα στην ΕΚΤ.

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι οι πληρωμές από τις ελληνικές τράπεζες προς ιδρύματα άλλων χωρών της Ευρωζώνης υπερέβησαν τις πληρωμές στην αντίθετη κατεύθυνση (από τις τράπεζες της Ευρωζώνης προς τις ελληνικές τράπεζες) κατά 101,64 δισ. ευρώ.

Οι καθαρές υποχρεώσεις της Ελλάδας έφθασαν τα 107,7 δισ. ευρώ στο τέλος του περασμένου Ιουλίου – το υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2012 – όταν η ελληνική κυβέρνηση επέβαλε ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls).

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τα μνημόνια και το «μαύρο πρόβατο» της ΕΕ… στην ανάπτυξη

Η Ελλάδα, από «μαύρο πρόβατο» της ΕΕ στα μνημόνια, εξελίχθηκε σε παράδειγμα

Επενδύσεις και κατανάλωση κράτησαν ψηλά την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας – Στο 2% η ανάπτυξη

Η ελληνική οικονομία διατήρησε τη θετική της δυναμική κατά το πρώτο τρίμηνο

Η Ελλάδα επιταχύνει τη μείωση του χρέους – Έγκριση για πρόωρη αποπληρωμή €6,94 δισ.

Τα διοικητικά συμβούλια των ESM και EFSF ενέκριναν την πρόωρη αποπληρωμή δανείων