Σταθάκης: Τα νέα μέτρα θα ψηφιστούν «χωρίς πρόβλημα»

3 λεπτά ανάγνωση
20 Φεβρουαρίου 2017

O υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ δήλωσε πως δεν θα ακολουθήσει νέο πακέτο μονόπλευρης λιτότητας, μετά τη συμφωνία στο σημερινό Eurogroup.

Ο ίδιος εξήγησε ότι για τις όποιες αλλαγές, όπως η αύξηση των φόρων σε ορισμένες κατηγορίες, θα προβλεφθούν αντισταθμιστικά μέτρα ώστε να προκύπτει μηδενικό δημοσιονομικό άθροισμα.

«Αν μειωθεί το αφορολόγητο, μπορεί να μειωθεί και ο ΦΠΑ σε κάποιες κατηγορίες βασικών προϊόντων, ή να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ για κάποιες ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Με την προοπτική αυτών των αντισταθμιστικών μέτρων, ο κ. Σταθάκης εκτίμησε πως η κυβερνητική πλειοψηφία, θα ψηφίσει τα νέα μέτρα «χωρίς πρόβλημα».

Οι θεσμοί θα επιστρέψουν στην Αθήνα με την προοπτική της άμεσης συμφωνίας ώστε να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση και να καταρτιστεί ένα πακέτο για το χρέος και για τα πλεονάσματα του 2019 και 2020, με το βλέμμα σε ένα έκτακτο Eurogroup τον Μάρτιο.

 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κ. Μπάρκας για την κάθοδο του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κινηθεί αντιπαραθετικά με τον Τσίπρα»

Η φράση του Κώστα Μπάρκα για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα

Π. Μαρινάκης: «Ακούω βερεσέ όσα λέει ο Τσίπρας – Έβαλε πάνω από τριάντα νέους φόρους»

Η δήλωση του Π. Μαρινάκη βάζει ξανά τον Αλέξη Τσίπρα απέναντι στο

ALCO: Στο 23,3% η ΝΔ – “Γκρεμίζονται” Ελληνική Λύση και Πλεύση Ελευθερίας – Στο 10,3% το ΠΑΣΟΚ

Άνοδο μισής μονάδας στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων (23,3%) δίνει στη